Acest eveniment a avut loc in data de 30 Jun 2015.
Vezi alte evenimente cu .
Vezi alte evenimente la din .

Marţi, 30 iunie 2015, de la ora 20:00, Hiromi revine pentru a treia oară la Bucureşti pentru a-şi promova ultimul său album, „Alive”, într-un concert ce va avea loc la Sala Radio, în formula The Trio Project, parte din seria de evenimente Jazz Night Out.

Pianista niponă, Hiromi Uehara a devenit deja o prezenţă constantă pe scena de jazz din Capitală, prestaţiile ei bucurându-se întotdeauna de o reacţii pozitive, concertele sale fiind sould-out.

Hiromi îi va avea alături pe Simon Phillips, bateristul care a cântat alături de Toto, Judas Priest, Peter Gabriel, Whitesnake sau Mick Jagger, şi pe basistul Anthony Jackson, care se poate lăuda cu diverse colaborări precum Simon & Garfunkel, Michel Petrucciani, Dizzy Gillespie și Chick Corea. Anthony Jackson este de altfel inventatorul basului cu şase corzi, rebotezat chitară contrabas.

Formula The Trio Project anunţă un concert inedit, plin de forţă cu acorduri originale vibrante care ne arată o nouă faţetă a jazzului contemporan.

Hiromi s-a născut pe 26 martie 1979 în oraşul japonez Shizuoka, iar de la frageda vârstă de 6 ani a început sa ia lecţii de pian. La numai 14 ani cânta alături de Orchestra Naţională din Praga, iar 3 ani mai târziu renumitul Chick Corea a invitat-o să cânte alături de el în concertul acestuia din Tokyo. Hiromi a decis să se mute în Statele Unite, în anul 1999, unde a urmat cursurile Berklee College of Music din Boston şi unde a avut ocazia să îl întâlnească pe Oscar Peterson şi pe Ahmad Jamal, cel din urmă devenindu-i mentor.

Pianista s-a lansat pe scena internaţională de jazz în 2003 cu albumul său de debut „Another Mind”, vândut în peste 100.000 de unităţi şi premiat cu „Jazz Album of the Year” în Japonia. O dată cu acest debut, Hiromi a fost nelipsită de la marile festivaluri de jazz, iar următoarele sale albume au fost extrem de bine primite.

Bilete Hiromi – The Trio Project la Sala Radio din Bucureşti

Biletele pentru concertul Hiromi – The Trio Project de la Sala Radio din Bucureşti, de pe 30 iunie 2015, pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ.

Categorie Preţ
Categoria I 155 lei cumpără bilete
Categoria II 135 lei cumpără bilete
Categoria III 95 lei cumpără bilete

Concertul Hiromi – The Trio Project face parte din seria de concerte Jazz Night Out, creată de Twin Arts şi care prezintă pe scenele din România cei mai bine cotaţi artişti internaţionali de jazz ai momentului.