Sâmbătă, 21 octombrie 2017, de la ora 20:00, Hiromi şi Emar Castañeda susţin un concert duet la Ateneul Român din Bucureşti.

Toamna aceasta pianul „avangardist” şi harpa „magică” se vor completa reciproc într-un regal muzical oferit de doi artişti desăvârşiţi. Cunoscută pentru spiritul exploziv şi talentul de a îmbina diferite sonorităţi în muzica sa, pianista şi compozitoarea japoneză Hiromi va urca pe scenă alături de celebrul harpist de muzică jazz, comlumbianul Edmar Castañeda. Doi instrumentişti de renume, doi artişti sensibili şi exuberanţi, care debordează de energie creaţie şi culoare muzicală, reuniţi pe aceeaşi scenă.

„Sunt într-o continuă căutare, așa că voi învaţa în fiecare minut”, a declarat pianista pentru revista DownBeat.

Colaborarea lor a luat naştere în urma Festivalul International de Jazz de la Montreal. Castañeda a cântat în deschiderea concertului Hiromi, iar legătura dintre cei doi s-a format imediat. Pianista a rămas impresionată de el şi i-a propus să susţină alături de ea un spectacol în clubul de jazz Blue Note din New York. Aşa s-a format acest duo electrizant, care în prezent concertează în întreaga lume.

„Când am văzut-o pe Hiromi pentru prima oară, la Montreal, a fost absolut fantastic. Energia pe care o debordează în momentul în care cântă la pian, un stil atât de diferit faţă de alţi cunoscători ai pianului, este pur si simplu… wow! Am fost cu adevărat emoţionat şi impresionat de felul cum aborda acest instrument. Cred că este începutul relaţiei dintre pian şi harpă sau dintre Japonia si Columbia. Clar e doar începutul. Va fi atât de multă muzică, atâta pasiune pentru viaţă”, a declarat Edmar Castaneda.

“Când l-am văzut pe Edmar, în Montreal, am ştiut din prima clipă că împărtăşim acelaşi limbaj muzical. Am ştiut că ne vom conecta imediat la universul muzical. Iar când am început să cântăm împreună a fost… magnific, magic, iar chimia dintre noi a fost minunată. Această relaţie muzicală va creşte, va evolua. Fiecare concert este ca un nou început, este altceva. Este diferit, exact ca în viaţa. Mă bucur de orice moment! De fiecare dată când suntem pe scenă vedem lumea extaziată, surprinsă. N-au auzit niciodată o harpa sunând în acest fel sau n-au auzit niciodata o combinaţie atât de interesantă între pian şi harpă. Este o experienţă nouă pentru toţi, inclusiv pentru noi doi”, a adăugat Hiromi.

Artista de origine japoneză a început să cânte de la vârsta de 6 ani şi a urcat pe scenă de la o vârstă fragedă, datorită profesoarei sale, Noriko Hikida, care a prezentat-o unor pianişti celebri, precum Erroll Garner şi Oscar Peterson. În adolescenţă, Hiromi a cântat cu Orchestra Naţionala din Praga şi cu Chick Corea, alături de care a obţinut succesul în întreaga ţară.

Absolventă de Berklee College of Music din Boston, pianista combină diverse genuri muzicale, pe care le experimentează prin compoziţiile sale. „Nu vreau să etichetez în vreun fel muzica pe care o fac. Este doar o confluenţă a tuturor melodiilor ascultate şi tot ceea ce am învaţat de-a lungul timpului. Are câte-un pic din muzică clasică, puţin din rock, jazz, dar tot nu doresc să-i spun în vreun fel”, a declarat Hiromi.

Harpistul Edmar Castañeda este orginar din Columbia şi şi-a început cariera încă din anii ’90. Artistul îşi compune singur piesele care se încadrează cel mai bine în stilul latin jazz. Cele mai multe performanţe ale sale sunt cu David Silliman şi Marshall Gilkes, iar împreună alcătuiesc Edmar Castañeda Trio. În acelaşi timp, instrumentistul a cântat şi cu alţi muzicieni celebri, precum: Paquito D’Rivera, Wynton Marsalis, John Scofield, Joe Locke, JLCO, John Patitucci, Giovanni Hidalgo, Lila Downs, Janis Siegel şi Chico O’Farrill.

Bilete Hiromi feat. Edmar Castañeda la Ateneul Român din Bucureşti

Biletele pentru concertul Hiromi feat. Edmar Castañeda de la Ateneul Român din Bucureşti, de pe 21 octombrie 2017, se pot achiziţiona online din reţeaua Eventim sau online de pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor în sală.

Categorie Preţ
Categoria VIP 450 lei bilete
Categoria 1 250 lei  bilete
Categoria 2 150 lei  bilete

Concertul Hiromi feat. Edmar Castañeda de la Bucureşti este organizat de German Quality Entertainment.