Acest eveniment a avut loc in data de 16 Mar 2013.
Vezi alte evenimente cu , , .
Vezi alte evenimente la din .

Sâmbătă, 16 martie 2013, Helloween, pionierii genului power-metal, vor reveni la Bucureşti pentru un concert la Arenele Romane. Fanii metalului german vor descoperi cu plăcere că nemţii nu vin singuri, ci cu Gamma Ray ca trupa care va deschide concertul. Acesta face parte din turneul „Hellish Rock Part II„, care a debutat în 2007 şi a parcurs peste 30 de ţări, şi promite a fi evenimentul „metalic” al primăverii.

Programul concertului Helloween şi Gamma Ray

19:45 – Meet & greet *
19:00 – Open doors
20:00 – Shadowside
20:50 – Gamma Ray
22:15 – Helloween

*La meet & greet participă doar persoanele care au biletele câştigătoare. Seriile biletelor câştigătoare se pot verifica aici.

Întemeiată în 1984 de către Kai Hansen (voce), Michael Weikath (chitară), Markus Grosskopf (bas) şi Ingo Schwichtenberg (tobe), Helloween s-a făcut rapid remarcată drept o adevărată deschizătoare de drumuri în ceea ce priveşte scena europeana de power-metal. Al 2-lea şi al 3-lea album („Keeper of the Seven Keys„, partea 1 şi partea a 2-a, lansate în 1987, respectiv 1988) sunt considerate capodopere ale genului şi au marcat debutul în formaţie al solistului Michael Kiske, care a fost un adevărat front-man pentru Helloween până în 1993. Ulterior microfonul a fost preluat de Andi Deris care se bucură şi în ziua de astăzi de aprecierea fanilor.

Helloween au vândut peste 5 milioane de albume, au lansat 13 albume de studio şi un album compilaţie cu ocazia aniversării a 25 ani de activitate. Peste 2 ani trupa împlineşte 30 ani de activitate, dar planurile nemţilor nu par a se restrânge. În ianuarie 2013 este aşteptat al 14-lea album de studio, „Straight Out of Hell„.

În prezent Helloween înseamnă Andi Deris – voce, Michael Weikath – chitară, Markus Grosskopf – bass, Sascha Gerstner – chitară şi Daniel Löble – tobe. Nu vor lipsi din playlist-ul trupei piese precum „A tale that wasn’t right„, „Forever and one”, „If I could fly”, „Fallen to pieces” sau „Are you metal?”.

Gamma Ray, colegii de turneu, vor avea de asemenea o reprezentaţie de zile mari la Bucureşti, cu multă energie şi un heavy metal orientat mai mult către fanii genului care se for afla la Arenele Romane. Ei îşi vor aduce aportul la show-ul Helloween oferind o perspectivă diferită asupra metalului european.

Organizatorii speră la un show inedit ca cel de la „Hellish Rock Part I” când solistul Kai a urcat pe scenă alături de fosta sa trupa pentru un reminder al vremurilor de mult apuse, spre deliciul ambelor „armate” de fani. Gamma Ray sunt: Kai Hansen – voce şi chitară, Henjo Richter – clape şi chitară, Dirk Schlächter – bass şi Michael Ehré – tobe.

Bilete Helloween şi Gamma Ray la Bucureşti

Biletele pentru concertul Helloween şi Gamma Ray de la Bucureşti sunt disponibile la următoerele categorii de preţuri, în funcţie de perioada de achiziţionare:

87 lei – primele 450 de bilete
97 lei – după epuizarea primelor 450 de bilete
110 lei – la intrare, în seara evenimentului

Cumpara bilet

Biletele pentru acest eveniment sunt disponibile în reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro. Numărul biletelor pentru acest eveniment este limitat la 1500. Concertul Helloween şi Gamma Ray de la Arenele Romane este organizat de Promusic Events şi revista Maximum Rock (producător Nelu Brînduşan).