Miercuri, 23 septembrie 2020, de la ora 20:00, HAUSER – acompaniat de orchestra Camerata Regală, susţine un concert pe scena Sălii Palatului din Bucureşti.

Inițial, concertul a fost programat pentru data de 16 aprilie 2020, dar a fost reprogramat, din cauza pandemiei generate de noul coronavirus (COVID-19).

Stjepan Hauser, jumătatea duoului 2Cellos, va urca pentru prima dată pe scena de la Sala Palatului în formulă solo, fără partenerul lui, Luka Sulic. Va fi acompaniat de orchestra Camerata Regală, dirijată de Robert Zigler.

Stjepan Hauser a susținut spectacole în peste 40 de țări de pe toate continentele, concertând inclusiv în locații prestigioase precum Wigmore Hall și Royal Albert Hall. Este laureat al mai multor competiții muzicale din Marea Britanie, cum ar fi PLG Young Artists Auditions (2009), J & A Beare Solo Bach Competition (2009), Philharmonia Orchestra – Martin Musical Scholarship Fund (2008 și 2009), Eastbourne Symphony Orchestra Young Soloist Competition (2007 și 2009) și Tunbridge Wells International Young Concert Artists Competition (2006 și 2008).

Hauser a lucrat cu foarte mulți violonceliști de renume, precum Mstislav Rostropovich, Bernard Greenhouse, Heinrich Schiff, Frans Helmerson și Arto Noras.

În octombrie 2006 a fost singurul violoncelist selectat să concerteze în cadrul galei Florence de la Palazzo Vecchio, susținut în memoria regretatului dirijor și violoncelist Mstislav Rostropovich. După această apariție, acesta a fost invitat să participe la seria de concerte „New Masters on Tour”, prezentând tineri artiști în cadrul a diverse concerte din Europa.

Din 2011, Stjepan Hauser alcătuiește împreună cu Luka Sulic duo-ul 2Cellos. Grupul a devenit o senzație la nivel internațional odată cu lansarea coverului după „Smooth Criminal” a lui Michael Jackson. Clipul a devenit viral și le-a adus croaților un contract cu Sony Masterworks și o invitație din partea lui Elton John de a-l însoți în turneul său mondial. Grupul are în discografie 4 albume de studio.

Bilete Hauser la Sala Palatului din Bucureşti

Biletele pentru concertul Hauser de la Sala Palatului din Bucureşti, de pe 23 septembrie 2020, pot fi cumpărate din reţeaua Eventim, dar şi online de pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor în sală.

Categorie Preț
VIP + Meet & Greet 950 lei bilete
Categoria VIP 350 lei bilete
Categoria I 270 lei bilete
Categoria II 190 lei bilete
Categoria III 140 lei bilete
Categoria IV 110 lei bilete

Biletele cumpărate pentru data inițială, rămân valabile pentru concertul reprogramat în data de 23 septembrie 2020.

Concertul susţinut de Hauser la Sala Palatului din Bucureşti este organizat de PE Classics.