Acest eveniment a avut loc in data de 28 Feb 2011.
Vezi alte evenimente la din .

Luni, 28 februarie 2011, celebra trupa de electro-tango Gotan Project revine cu un nou concert la Sala Palatului din Bucureşti.

Subtil, dinamic, senzual, tangoul nu mai e demult un gen pentru nostalgici. Gotan Project, trupa care a dat o nouă faţă tangoului, se simte la Bucureşti ca la ea acasă. „A fost dragoste la prima vedere” spunea Christoph H. Müller anul trecut, la finalul concertului pe care l-au sustinut în vara anului 2010 în Capitală.

Citeşte interviul Gotan Project în exclusivitate pentru iConcert.ro!
Citeşte recenzia concertului Gotan Project de la Bucureşti din vara anului 2010!

Cea mai cunoscută trupa de electro-tango a momentului a început ca un experiment muzical. Philippe Cohen Solal, Eduardo Makaroff şi Christoph H. Müller au fost primii care au adus cu succes folclorul argentinian pe scena electronică. “La Revancha del tango”, primul lor album a vândut un million de copii; i-a urmat al doilea album cu influenţe pronunţate de jazz, “Lunatico” şi Gotan Project au plecat în turneu în jurul lumii. 12 ani mai tarziu, peste 2 milioane de albume vândute, ceva poezie, multe căutari, şi multă muncă, albumul Tango 3.0 (2010) face din Gotan Project un clasic „world music” de degustat la orice ora, redefinind elementele marcante ale acestui proiect muzical absolut fantastic.

Tangoul te învaluie de la deschiderea leneşă din “Tango Square”, undeva între un marş funebru din New Orleans şi un vals pe bulevard, la influenţele rock din “‘De hombre a hombre”. Beat-uri domoale, introspecţie, o atmosferă ce îşi are rădăcinile pe străzile prăfuite din Buenos Aires se împletesc cu voci precum Cristina Vilallonga pe “Peligro” sau Melingo în “Tu Misterio”. O listă impresionantă de invitaţi completează reţeta de succes a albumului. Dr. John le imprumuta sound-ul calm al Hammond B3 pe Tango Square. Opera autorului argentinian Julio Cortázar este omagiată în piesa “Rayuela”, citind un pasaj din romanul său cu acelaşi nume. Până şi Víctor Hugo Morales, celebrul commentator de fotbal, şi-a împrumutat vocea pentru primul single, “La Gloria” in care GOOOOOOOL devine GOOOOOOTAN.

Cumpara bilet

Biletele pot fi achiziţionate la preţuri promoţionale în perioada:
– 15 – 26 decembrie: 96 lei, 120 lei, 152 lei sau 192 lei
– 27 decembrie la preţ întreg: 120 lei, 150 lei, 190 lei sau 240 lei

Sala Palatului: Str. Ion Câmpineanu 28, Bucureşti.