Vineri, 30 septembrie 2016, de la ora 19:00, Goran Bregović și Wedding and Funeral Orchestra vor susţine un concert la Arenele Romane din Bucureşti. După concertul din 2014 şi participarea la festivalul intercultural Baro Faro 2015, cântăreţul revine în cadrul celei de-a doua ediţii a festivalului. The Zuralia Orchestra va cânta în deschiderea show-ului.

Program concerte:

19:00 – acces
19:30 – The Zuralia Orchestra
21:00 – Goran Bregović

Originar din Boznia şi Herţegovina, Goran Bregović s-a remarcat la nivel internaţional datorită stilului muzical unic, reprezentat printr-o combinaţie între folk şi tradiţional, cu influenţe rock. Creaţiile lui se ghidează după acest melanj, însă primesc tendinţe şi din muzica tradiţională ţigănească sau cea din Balcani.

În 1971, Goran împreună cu Zoran Redzia au început să cânte într-o trupă numită „Jutro”, care ulterior şi-a schimbat numele în „Bijelo Dugme”. În această formulă, muzicianul a avut o mulţime de spectacole, până în anii ’90, când a hotărât să continue doar cu activitatea solo.

După zece ani de muzică rock, Bregović a renunţat la acest gen pentru a se dedica stilului care l-a făcut cunoscut în întreaga lume: o combinaţie de ritmuri tradiţionale balcanice cu sonorităţi rock. În 1989, artistul şi-a început cariera solo, mai întâi a devenit compozitor în arta cinematografică, iar apoi s-a axat şi pe albumele din cariera proprie.

De-a lungul carierei sale, muzicianul balcanic a compus coloana sonoră pentru 33 de filme şi a lansat 17 abume de studio. Hiturile „Bella Ciao”, „Kalashnikov” şi „Gas Gas” i-au adus succesul internaţional şi numeroase premii.

Începând cu anul 1998, cântăreţul a început să colaboreze cu Wedding and Funeral Orchestra, alături de care concertează şi în prezent. De asemenea, artistul a mai colaborat cu numroși artiști din industria internaţională, precum Gipsy Kings şi Eugene Hütz, dar si cu Emir Kusturica, pentru coloanele sonore ale filme celebre.

Înfiinţat în 2011, The Zuralia Orchestra este un grup de 12 muzicieni experimentați, recunoscuți atât pe plan local, cât şi pe plan internaţional, ce combină trompetele cu tuba, toba, darbuka și clarinetul. Toate instrumentele sunt acompaniate de vocile celor 2 solişti.

Formația interpretează, sub îndrumarea lui Aurel Mirea, un nou gen de muzică, o fuziune între folclorul românesc și muzica autentică gipsy, cu influențe din zona orientală. jazz, reggae şi latino.

De-a lungul carierei lor, membrii formaţiei The Zuralia Orchestra au participat la numeroase festivaluri de muzică și evenimente din Romania și din alte ţări. În 2016, grupul deschide pentru a patra oară un concert Goran Bregović.

Bilete Goran Bregović la Arenele Romane din Bucureşti

Biletele pentru concertul pe care Goran Bregović îl va susţine pe 30 septembrie 2016, la Arenele Romane din Bucureşti în cadrul festivalului „Baro Faro”, pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro şi www.iabilet.ro, la mai multe categorii de preţ.

Categorie Preţ până pe 15 sept. Preţ până pe 30 sept.
Categoria A 185 lei 200 lei cumpără bilete
Categoria B 119 lei 125 lei cumpără bilete
Categoria C 75 lei 100 lei cumpără bilete

Locurile pe scaune se ocupă în ordinea sosirii la concert şi nu au numere alocate. Copiii sub 7 ani au gratuitate doar dacă sunt însoţiţi de un adult care este posesor de bilet. Pentru acest concert vor fi puse in vânzare doar 4000 de bilete pentru a avea suficient spaţiu de dans.

Reguli de acces

Accesul în zonele A şi B se face pe baza brăţării primită la intrare. Spectatorii cu acest tip de bilete au acces şi în Zona C a festivalului. Posesorii de bilete în Zona C nu vor primi braţară. Zona C se află exact în spatele zonei B şi asigură acces şi pe scaunele din Arenele Romane, mai puţin sectoarele K si E care sunt dedicate zonei A. Toate biletele din zona A sunt cu loc pe scaun, dar spectatorii pot cobori în Arenă în zona B sau C.

Este interzisă intrarea la concert cu: sticle, conserve, mâncare sau bautură de orice fel, artificii, arme, obiecte periculoase, umbrele, aparate foto profesionale sau semi-profesionale (cu obiectiv detasabil), aparate de înregistrare audio-video profesionale sau semi-profesionale. În caz de ploaie, publicul este rugat să folosească pelerine.

Accesul în spaţiul de eveniment va fi permis unei singure persoane pe baza biletului valid, o singură dată. Biletul în baza căruia se va face accesul va trebui păstrat pe toată durata concertului. Părăsirea perimetrului Arenelor Romane, după validarea biletului de acces, va fi strict interzisă. Persoanele care doresc sa părăsească zona de eveniment o pot face, iar ulterior vor trebui să-şi cumpere alt bilet dacă vor să revină la concert.

Concertul Goran Bregović de la Arenele Romane din Bucureşti este organizat de Bestmusic Live Concerts.