Miercuri, 1 martie 2017, de la ora 19:30, maestrul Gheorghe Zamfir împreună cu alţi 100 de artişti se întâlnesc pe scena Sălii Palatului din Bucureşti, în cadrul concertului extraordinar „Zamfir +100”.

Sunetul fermecat al naiului maestrului Gheorghe Zamfir va acompania Orchestra Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale, aflată sub bagheta Domnului Colonel Aurel Gheorghiţă, Inspector pentru arma Muzicii Militare. Alături de aceştia vor participa: corul Cantoris, condus de Maestrul de cor Daniel Jinga, renumitul organist de origine română Christian Micşunescu şi Maria Jinga, mezzosoprană a Operei Naţionale Bucureşti.

Dacă ar fi să vorbim despre maestrul Zamfir în numere, am vorbi despre cele peste 160 de albume înregistrate, peste 100 de discuri de aur şi de platină obţinute şi despre mai mult de 120 de milioane de discuri vândute în toată lumea. Alegem însă să vorbim mai des despre maestru în cuvinte: credinţa în folclorul românesc, artist atât în domeniul muzical cât şi în cel literar şi cel al artelor plastice, graiul României peste hotare, maestrul naiului.

A transformat un instrument vechi de secole, multă vreme uitat de oameni, într-un obiect magic. Cu naiul a cucerit mii de oameni din întreaga lume, l-a introdus în diferite stiluri muzicale şi l-a adus în atenţia publicului de toate vârstele. Repertoriul său cuprinde atât compozitori din perioada clasică şi barocă (Wolfgang Amadeus Mozart, Johann Sebastian Bach, Antonio Vivaldi), cât şi contemporani precum Paul McCartney şi Elton John. Mai mult decât atât, contribuţia artistului în domeniul muzicii de film este remarcabilă: a apărut pe coloana sonoră a unor cunoscute producţii cinematografice precum Kill Bill, Karate Kid şi Once Upon a Time in America.

În zi de Mărţişor, se va scrie încă o pagină din istoria folclorului românesc, iar prezenţa publicului la acest eveniment va reprezenta un exemplu de susţinere şi promovare a autenticităţii naţionale şi implicit a României ca izvor de talent şi destinaţie culturală. Programul de concert va cuprinde lucrări româneşti şi internaţionale, reorchestrate pentru orchestra de suflători, melodii celebre şi arii de operă, predominând creaţiile maestrului Gheorghe Zamfir.

Bilete Zamfir +100 la Sala Palatului din Bucureşti

Biletele pentru concertul Zamfir +100 de la Sala Palatului din Bucureşti, de pe 1 martie 2017, pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor în sală.

Categorie Preţ
Categoria Golden VIP 220 lei cumpără bilete
Categoria VIP 180 lei cumpără bilete
Categoria I 140 lei cumpără bilete
Categoria II 95 lei cumpără bilete
Categoria III 65 lei cumpără bilete

Concertul Zamfir +100 este organizat de Asociaţia Culturală Spectaculis, în cadrul proiectului DESTINNAŢIE ROMÂNIA, dedicat promovării imaginii României şi a culturii româneşti prin muzică şi interpretare.