Acest eveniment a avut loc in data de 27 Apr 2013.
Vezi alte evenimente cu .
Vezi alte evenimente la din .

Sâmbătă, 27 aprilie 2013, începând cu ora 20:00, trupa Elevation va susţine un concert de excepţie la Sala ArCuB din Bucureşti. Concert Elevation marchează lansarea albumului „Mystery”.

Elevation creează o muzică ce coboară din marea tradiţie a jazz-ului, dar se îndreaptă creativ spre viitor. Ei reprezintă  „noul jazz” în forma sa cea mai spectaculoasă. Trupa reuneşte patru personalităţi marcante ale jazz-ului contemporan: Abraham Burton (saxofon tenor), Brad Jones (bas), Nasheet Waits (tobe) şi Lucian Ban (pian).

Abraham Burton este considerat unul dintre marii saxofonişti ai jazz-ului ultimelor decenii. A colaborat în cariera sa de până acum cu legende precum: Jackie Mclean, Art Taylor, Jimmie Smith sau Winton Marsalis.

Brad Jones a avut în cariera sa unele dintre cele mai ilustre colaborări muzicale: a înregistrat cu Elvin Jones, Ornete Coleman, Elvis Costello şi Marc Ribot (împreună cu care a câştigat un Grammy pentru Cel mai bun album de muzică latino – grupul Los Cubanos Postizos). Jones este considerat unul dintre marii contrabasişti de jazz ai momentului.

Nasheet Waits este cunoscut drept toboşarul care „a revoluţionat modul în care sună tobele”. În decursul carierei sale a cântat alături de muzicieni precum Ella Fitzgerald, Sonny Rollins, Max Roach, McCoy Tyner şi mulţi alţii.

Lucian Ban este originar din Transilvania, România. A fost numit de criticul Bruce Lee Gallanter: „unul dintre cei mai talentaţi pianişti ce au venit la New York în ultima decadă”. Are 7 albume de autor produse de case de prestigiu din Statele Unite şi Europa.

Bilete Elevation la Sala ArCuB

Biletele pentru concertul Elevation de la Bucureşti sunt disponibile de la 1 februarie 2013 la Casa de Bilete ArCuB şi online pe bilete.arcub.ro şi se găsesc la următoarele categorii de preţuri:

Categoria I: 35 lei
Categoria II: 26,50 lei
Categoria III: 15,90 lei (elevi şi studenţi)