Acest eveniment a avut loc in data de 27 May 2014.
Vezi alte evenimente cu .
Vezi alte evenimente la din .

Marţi, 27 mai 2014, de la ora 20:00, grupul newyorkez Elevation se va reuni în formula iniţială, în care a apărut pe albumul cu John Hébert şi Eric McPherson, alături de cunoscutul saxophonist Abraham Burton şi de liderul grupului, pianistul de origine română Lucian Ban, în cadrul unui concert la Sala ArCuB din Bucureşti. Concertul face parte din turneul european Freeflow 2014.

Cvartet de referinţă, grupul Elevation reuneşte patru dintre cei mai creativi muzicieni din prima linie a jazz-ului contemporan. Alături de pianistul Lucian Ban, Abraham Burton, John Hébert, Eric McPherson creează o muzică ce reinventează idiomul, un flux sonor ce coboară din marea tradiţie a jazz-ului, dar se îndreaptă creativ spre viitor. Ei reprezintă „noul jazz” în forma sa cea mai spectaculoasă.

Anul trecut Elevation a lansat albumul „Mystery”, multiplu nominalizat de critici şi de reviste de specialitate la categorii BEST of 2013, alături de cele mai mari nume ale jazz-ului contemporan – de la Keith Jarrett, la Wayne Shorter şi David Murray, albumul a fost lansat şi în România, în luna aprilie a anului 2013, tot pe scena Sălii ArCuB .

Elevation a susţinut de-a lungul anilor nenumărate concerte în lume, în Franţa, Austria, Belgia, Germania, Olanda, dezvoltând un repertoriu ce s-a rafinat în timp. Materialul pe care ei îl oferă impresionează audienţa graţie originalităţii şi cucereşte prin incredibila lor creativitate.

Biletele pentru concertul Elevation de la Sala ArCuB din Bucureşti pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete ArCuB (Str. Batişte nr. 14) şi online pe bilete.arcub.ro la preţul de 35 lei.