Acest eveniment a avut loc in data de 24 Dec 2013.
Vezi alte evenimente cu , .
Vezi alte evenimente la din .

UPDATE: Concertul DIVNEI LJUBOJEVIĆ din seara de Ajun s-a anulat

Din cauza conditiilor meteo cursa Air Serbia JU 642 cu care DIVNA si Corul Melodi ar fi urmat sa se deplaseze la Bucuresti pentru concertul din 24 decembrie a fost anulata. In consecinta, organizatorii evenimentului se vad obligati sa anunte anularea spectacolului. Organizatorii prezinta scuze detinatorilor de bilete si le pun la dispozitie urmatoarele optiuni:

– pastrarea biletelor si utilizarea acestora pentru concertul de Paste al Divnei, a carui data va fi anuntata ulterior

– recuperarea contravalorii biletelor, de la sediul companiei de ticketing de la care au fost achizitionate, incepând din data de 6 ianuarie.

Marţi, 24 noiembrie 2013, începând cu ora 18:00, Divna şi Corul Melodi vor concerta la Atenul Român din Bucureşti. Programul serii va fi completat de un recital oferit de Cristian Pomohaci.

Divna, adevarat simbol şi ambasador cultural al Serbiei, aduce etericele sale interpretari ale cântărilor ortodoxe bizantine pe scena Ateneului Român, într-un concert extraordinar dedicat celebrarii bucuriei Naşterii Domnului. Asemenea glasului unui înger din înaltul cerului, vocea Divnei va trece dincolo de timp şi spaţiu pentru a atinge şi înălţa sufletele prin iubire.

Alaturi de Corul Melodi, pe care l-a fondat în 1991 şi care va fi prezent, ca invitat special în cadrul concertului din 24 decembrie, Divna a susţinut reprezentaţii şi a fost aclamată la scenă deschisă, în lumea întreagă.

Calităţile vocale deosebite îi permit Divnei să îşi asume postura de solist, atât în piese bisericeşti cât şi în pasaje de operă. Nu în ultimul rând, artista se remarcă şi ca pedagog, predând solfegiu şi cântare corală în cadrul Academiei de Muzică Amilly din Franţa, Olanda şi Marea Britanie.

Actualmente preot paroh la Mosuni-Veta, judeţul Mureş, Preotul Pomohaci s-a remarcat încă din adolescenţa prin talentul artistic, timbrul deosebit şi carisma personală. Debutul tânărului interpret a avut loc în zona folclorului autentic, însă vocaţia i-a purtat paşii spre cântările religioase, care i-au pus în valoare talentul şi sensibilitatea.

Spre cultivarea talentului vocal a frecventat cursurile secţiei de bizantinologie a Conservatorul de Muzică Ciprian Porumbescu, iar urmând chemarea Domnului, Cristian Pomohaci a absolvit facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucureşti.

Bilete concert Divna la Ateneul Român

Pentru concertul din 24 decembrie 2013 au fost puse în vânzare următoarele categorii de bilete:

Categoria 1 – 250 lei
Categoria 2 – 200 lei

Biletele se găsesc în magazinul Biletoo din Unirea Shopping Center (parter), magazinele Flanco, Librariile Adevărul şi Eminescu, la Palatul Naţional al Copiilor, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, în magazinele Germanos şi Diverta, şi online pe www.biletoo.ro, www.bilete.ro şi www.myticket.ro.