Acest eveniment a avut loc in data de 25 Mar 2017.
Vezi alte evenimente cu , , , .
Vezi alte evenimente la din .

Sâmbătă, 25 martie 2017, de la ora 19:00, tradiţionalul concert #dinBasarabia revine cu cea de-a treia ediţie la Arenele Romane din Bucureşti, alături de trupele Zdob şi Zdub, Alternosfera, Cuibul şi Rupt. 

Formaţia etno-rock din Republica Moldova, Zdob şi Zdub, din 1994 combină diferite stiluri muzicale şi promovează folclorul românesc autentic, susţinând concerte în peste 20 de ţări europene. Trupa a obţinut locul 6 la concursul Eurovision în 2005 şi a cântat pe aceeaşi scenă cu mari artişti şi trupe precum Emir Kusturica & No Smoking Orchestra, Red Hot Chilli Peppers, Linkin Park, etc.

Alternosfera este o formaţie de rock alternativ, înfiinţată în decembrie 1998 la Chişinău. De-a lungul timpului, trupa a susţinut sute de concerte în România şi Republica Moldova, lansând cinci albume şi un EP. În luna octombrie a anului 2015, Alternosfera a lansat albumul „Haosoleum”, ultima parte a tripticului „Epizodia”, printr-un concert inedit la Arenele Romane din Bucureşti.

Cuibul, formaţie acoustic funk din Basarabia, a fost înfiinţată în 1991 de către Igor Dîna, producătorul Zdob şi Zdub, şi reactivată în 2013, cu participarea unor instrumentişti de seamă şi a tinerei soliste Lidia Scarlat. În ultimii ani a cântat în deschidere pentru The Cardigans şi Morcheeba.

Rupt este o trupă funk rock din Republica Moldova, un proiect al renumitului basist şi producător muzical din Chişinău, Alex Calancea. Acesta a adunat în jurul său cei mai buni instrumentişti de peste Prut pentru a oferi publicului muzică rock de calitate.

Bilete #dinBasarabia la Arenele Romane din Bucureşti

Biletele pentru concertul #dinBasarabia, de pe 25 martie 2017 la Arenele Romane, sunt disponibile în reţeaua IaBilet şi online pe www.iabilet.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de perioada de achiziţie şi poziţionarea locurilor.

Categorie Early Bird*  Presale* La intrare
Normal Circle 45 lei 55 lei 65 lei
Golden Circle 70 lei - 80 lei

Early Bird, primele 200 de bilete
Presale până pe 24 martie

Evenimentul este organizat de Centrul pentru Integrare şi Dezvoltare Prut, cu sprijinul Institutului Cultural Român şi al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni, cu ocazia aniversării a 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu Ţara (27 martie 1918).