Acest eveniment a avut loc in data de 10 Apr 2014.
Vezi alte evenimente cu .
Vezi alte evenimente la din .

Joi, 10 aprilie 2014, începând cu orele 20:00, Dhafer Youssef 4tet vor susţine un concert în Romania, care se va desfăşura la Sala Radio din Bucureşti. Evenimentul va promova cel mai recent album al său, „Birds Requiem”, şi îi va aduce pe scenă şi pe: Kristjan Randalu – pian; Phil Donkin – contrabas; Chander Sardjoe – tobe.

Dhafer Youssef este de origine tunisiană şi s-a născut în urmă cu 46 de ani în oraşul Teboulba. Acesta îşi începe cariera muzicală la 10 ani cântând la nunţile din oraşul natal. S-a făcut repede remarcat şi a fost invitat în repetate rânduri la postul local de radio, Radio Monastir. La vârsta de 19 ani îşi continuă studiile muzicale la Viena şi ulterior la Paris.

Pasionat de jazz încă din anii copilăriei, Dhafer Youssef şi-a construit singur propriul oud, un instrument muzical tradiţional arab, considerat un strămoş al chitarei acustice. Despre oud Dhafer Youssef a spus că: „Dacă m-aş fi născut în Africa aş fi bătut la tobe. Dacă eram din New York aş fi cântat la saxofon. Dar s-a întamplat să mă nasc în Tunisia, aşa că voi cânta la oud.”

Dhafer Youssef se distinge şi din punct de vedere vocal, vocea lui fiind foarte bine pusă în evidenţă în colaborările cu artişti importanți precum Paolo Fresu, Nils-Petter Molvaer, Tigran Hamasyan, Eivind Aarset, Bugge Wesseltoft, Omar Sosa, Uri Caine, Jon Hassell sau Markus Stockhausen.

În anul 2006 artistul tunisian a fost nominalizat la BBC Music Awards For World Music, eveniment în cadrul căruia Dhafer Youssef a mărturisit că îşi imagineaza muzica sa ca pe o coloană sonoră a unui film personal, proiectat doar în imaginația sa, în care personajul principal este mereu în căutarea spiritului.

Acest concert face parte din seria Jazz Night Out, o platformă de evenimente şi socializare al cărei scop este promovarea concertelor de jazz şi blues, organizarea de workshop-uri, audiţii şi întâlniri cu artişti străini şi români.

Concertul începe la ora 20:00, iar accesul în sală se face începând cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toată durata concertului.

Bilete Dhafer Youssef la Sala Radio

Biletele pentru show-ul Dhafer Youssef de la Bucureşti sunt disponibile în reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro, la următoarele preţuri, în funcţie de categorie:

Categorie Preţ
Categoria I 140 lei cumpără bilete
Categoria II 120 lei cumpără bilete
Categoria III 80 lei cumpără bilete

Primele 100 de bilete cumpărate participă la o extragere pentru 10 pass-uri Meet & Greet cu artistul tunisian. Trimiteţi codul de bare de pe bilet însoţit de numele complet pe adresa office[@]twinarts[.]ro (subiect: meet & greet Dhafer Youssef). Câştigătorii vor fi anunţaţi pe paginile de Facebook Twin Arts şi Eventim.