Miercuri, 26 iulie 2023, trupa Depeche Mode susține un concert la Arena Națională din București, în cadrul turneul mondial „Memento Mori”. Turneul va promova cel de-al cinsprezecelea album de studio Depeche Mode – „Memento Mori” – și va fi lansat în primăvara lui 2023.

Depeche Mode, incluși în 2020 pe lista “Rock & Roll Hall of Fame”, au anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Berlin, lansarea unui nou album, urmată de un turneu mondial. Cel de-al cinsprezecelea album de studio Depeche Mode va purta numele de “Memento Mori’’ și se va lansa în primăvara lui 2023.

Turneul „Memento Mori”, prezentat de Live Nation, va începe în luna martie cu o serie de evenimente speciale în America de Nord, urmată, începând din luna mai, de concerte în Europa. Show-ul Depeche Mode va cuprinde și piese de pe noul album „Memento Mori”, cât și piese de pe albumele anterioare, deja consacrate.

„Am început lucrul pentru acest proiect la debutul pandemiei, iar temele materialului sunt direct inspirate din acea perioadă. După pierderea lui Fletch, am decis să continuăm, fiind convinși că el asta și-ar fi dorit, iar acest lucru nu a făcut decât să confere proiectului o semnificație aparte” – a declarat Martin Gore în cadrul conferinței de presă de anunțare a turneului.

„Lui Fletch i-ar fi plăcut la nebunie acest album. Suntem nerăbdători să împărtășim acest material cu voi și de abia așteptăm să vi-l prezentăm live în concertele de anul viitor” – a adăugat Dave Gahan.

Turneul „Memento Mori” va fi cel de-al 19-lea turneu Depeche Mode și primul după mai bine de cinci ani. Cel mai recent și cel mai îndelungat turneu Depeche Mode – “Global Spirit Tour” (2017-2018) cu peste 130 de concerte, a adus trupa în fața a peste 3 milioane de fani, atât în Europa, cât și în America de Nord. Printre țările norocoase s-a aflat și România, cu un show live la Cluj-Napoca, organizat de Emagic în 2017, la Cluj Arena.

„Memento Mori” va fi cel de-al 15-lea album de studio al trupei Depeche Mode și continuarea albumului „Spirit” (2017), intens aclamat de critici, care a ajuns pe locul 1 în 11 teritorii și în top 5 în alte peste 20 de țări. „Memento Mori” va fi lansat în premieră mondială în primăvara anului 2023 via Columbia Records.

Cu vânzări de peste 100 de milioane de discuri și concerte în fața a peste 35 de milioane de fani din toată lumea, Depeche Mode rămâne un nume de referință, cu influență majoră în industrie, iar muzica lor o continuă evoluție, fiind o inspirație de neuitat pentru fani, critici și artiști deopotrivă.

Bilete Depeche Mode de la Arena Națională din București

Biletele pentru concertul Depeche Mode de la Arena Națională din București, de pe 26 iulie 2023, pot fi achiziționate din rețelele iaBilet.ro si Entertix.ro, începând de vineri, 7 octombrie 2022, ora 10:00.

Concertul Depeche Mode de la Arena Națională din București este organizat de Emagic.