Duminică, 28 mai 2023, la ora 20:00, Damian Drăghici & Brothers va susține un concert special la Sala Palatului din București, pentru a celebra 40 de ani de carieră muzicală, alături de câțiva invitați speciali printre: Connect-R, Irina Rimes și Theo Rose.

Damian Drăghici, a început să exploreze muzica la o vârstă fragedă și a devenit cunoscut pentru abilitățile sale muzicale excepționale. După ce a început să cânte la nai la vârsta de 10 ani, s-a dezvoltat rapid și a înregistrat cu Orchestra de muzică populară Radio din București la doar 15 ani. La vârsta de 18 ani, a fost descoperit de Sony Music, iar o audiție în Grecia i-a adus o bursă la celebrul colegiu de muzică Berkelee din Boston.

Pe parcursul carierei sale, Drăghici a colaborat cu numeroși artiști internaționali de renume, cum ar fi Joe Cocker, James Brown, Cindi Lauper, Shaggy și Zucchero, având ocazia să cânte alături de ei în cadrul turneului european „Night of the Proms Tour” (2004-2006). În plus, el a performat și alături de Nigel Kennedy în cadrul concertului „Classical meets Jazz” din București în 2011.

În 2006, Drăghici a creat proiectul „Damian & Brothers”, în care a îmbinat muzica cu mesaje împotriva discriminării etnice. A lansat două albume, „Magdalena” și „Romaniac”, și a susținut sute de concerte, promovând aceste mesaje. În 2016, a experimentat cu o abordare muzicală mai rock, combinând instrumentele tradiționale lăutărești cu chitara electrică, basul electric și tobele de rock, și a creat albumul „Gypsy Rock | Change or Die”. Acest album a fost bine primit, iar piesa „În stație la Lizeanu” a devenit un hit în rândul ascultătorilor.

Pe lângă cariera solo și colaborările sale, Damian Drăghici a lansat peste 20 de albume solo într-o perioadă de peste trei decenii. A explorat diverse stiluri muzicale, inclusiv folclorul, pop-ul instrumental, new age-ul, world music-ul și jazz-ul interpretat la nai. A fost implicat și în proiecte internaționale, cum ar fi colaborarea la albumul premiat cu Grammy „Winter solstice” în 2006.

Unul dintre invitații speciali este Connect-R, care și-a început cariera artistică la vârsta de 8 ani ca dansator, dar pasiunea sa pentru hip-hop s-a dezvoltat începând cu vârsta de 15 ani. Astăzi, Connect-R este cunoscut pentru o serie de hituri care au obținut succes în industria muzicală. Printre acestea se numără „Vara nu dorm”, „Mai dă-te-n dragostea mea”, „Burning Love”, „Love is the Way”, „Piele Albă, Piele Neagră” și multe altele. Aceste piese au captivat audiența și au devenit populare atât în România, cât și în afara țării. Damian Drăghici a lansat o piesa în colaborare cu Connect-R și Irina Rimes, „Catrina”, care și-a câștigat rapid popularitatea adunând câteva milioane de vizualizări.

Irina Rimes, originară din Republica Moldova, s-a remarcat imediat după lansarea hitului „Visele”, care a strâns peste 15 milioane de vizualizări pe YouTube. De asemenea, cântăreața a urcat rapid în topurile muzicale din România cu piesa „I Loved You”, o colaborare cu DJ Sava.

Theo Rose, a început să cânte de la vârsta de 4 ani și se numără printre cele mai iubite și complexe artiste românești, câștigând numeroase premii și trofee la concursuri de muzică. Aceasta a intrat în atenția publicului în momentul în care a colaborat cu Jean de la Craiova.

Bilete Damian Drăghici – Renăscut la Sala Palatului din București

Biletele pentru concertul Damian Drăghici – Renăscut, de la Sala Palatului din București, de pe 28 mai 2023, pot fi achiziționate online de pe www.iabilet.ro, la următoarele categorii de preț, în funcție de distanța față de scenă:

Diamond – 500 lei
Gold – 300 lei
Categoria I – 200 lei
Categoria II – 150 lei
Categoria III – 100 lei

Concertul Damian Drăghici – Renăscut este organizat de Damian Draghici Stage Production & Events.