Acest eveniment a avut loc in data de 5 Nov 2016.
Vezi alte evenimente cu .
Vezi alte evenimente la din .

Sâmbătă, 5 noiembrie 2016, de la ora 19:30, Cristian Soleanu, unul dintre cei mai importanţi saxofonişti şi muzicieni din jazz-ul contemporan românesc, deschide seria de concerte de jazz „Artist In Residence”, cu proiectul „New Elements” – pentru cvartet de jazz şi cvartet de viori, în Sala Mare ARCUB la Hanul Gabroveni din Bucureşti.

Plecând de la suita „Elements”, saxofonistul şi compozitorul Cristian Soleanu dezvoltă lucrarea în noi direcţii şi mai ales aduce o nouă instrumentaţie pentru dublu quartet: clasicul cvartet de jazz, format din pian, saxofon, contrabas şi baterie, alături de unul din cele mai populare ansambluri în muzica camerală, cvartetul de viori.

Titlurile părţilor sunt alese după cele cinci elemente ale filozofiei chineze antice, după cum urmează: Wood/Lemn, Fire/Foc, Earth/Pământ, Metal/Metal, Water/Apă – fiecare parte fiind introdusă de cvartetul de coarde, sub forma unor interludii urmate de un dialog muzical în jazz şi improvizaţie.

Cristian Soleanu – saxofonist, compozitor şi profesor, a început studiul muzicii cu clarinet şi pian, la vârsta de zece ani, la Liceul de Artă „George Enescu”. De la 14 ani se ataşează de saxofon, descoperidu-i pas cu pas, ca autodidact, posibilităţile, îmbogăţind astfel jazz-ul şi muzica improvizată din România. De-a lungul anilor colaborează şi iniţiază diverse proiecte muzicale la care participă atât muzicieni din România cât şi muzicieni din Europa, America, Japonia. Este solist al Big Band-ului Societăţii Române de Radio din anul 1990, iar în anul 2016 obţine titlul de Doctor în Muzică, acordat de Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti.

Cristian Soleanu – New Elements – Works for jazz quartet + string quartet
Cristian Soleanu – saxofoane, compoziţie & orchestraţie
Albert Tajti – pian
Răzvan Cojanu – contrabas
Vlad Popescu – baterie
+
Cvartet de Coarde
Ana Ungureanu – vioara I
Irina Soleanu – vioara a II-a
Elena Leancă – violă
Florin Mitrea – violoncel

Bilete Cristian Soleanu & Double Quartet la Hanul Gabroveni din Bucureşti

Biletele pentru concertul Cristian Soleanu & Double Quartet de la Hanul Gabroveni din Bucureşti, de pe 5 noiembrie 2016, pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete ARCUB (str. Lipscani 84-90) sau online de pe www.arcub.ro şi www.bilet.ro, la preţul de 35 lei sau la 25 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Iniţiat de către unul dintre cei mai cunoscuţi muzicieni români de jazz, pianistul Lucian Ban, programul „Artist In Residence” îşi doreşte să devină o pepinieră pentru noile direcţii în jazz-ul românesc şi european, o platformă pentru creativitatea scenei muzicale din România.

Programul „Artist in Residence” 2016 îi include pe: Cristian Soleanu & Double Quartet New Elements (5 noiembrie), Amina Claudine Myers: SAMA ROU – Songs from My Soul (19 noiembrie), Paolo Profeti Quintet (3 decembrie) şi Mircea Tiberian & Toma Dumitriu Pale Dot şi Lucian Ban – Mr. Joy: A Celebration of Paul Bley (17 decembrie).