Acest eveniment a avut loc in data de 18 Sep 2011.
Vezi alte evenimente la din .

Duminică, 18 septembrie 2011, renumitul muzician britanic, Bryan Ferry va concerta pentru prima oară în România. Evenimentul va avea loc la Arenele Romane din Bucureşti şi face parte din turneul de promovare al celui mai recent album al artistului, „Olympia„.

Bryan Ferry este membru fondator al legendarei trupe Roxy Music. Primul single al trupei „Virginia Plain„, a ajuns pe poziţiile fruntaşe în topurile britanice. Piesa a atras atenţia criticilor muzicali şi a iubitorilor de muzică bună transformându-i pe membrii trupei în iniţiatorii unui nou trand de glam rock în muzica britanică.Au urmat zeci de single-urişi o mulţime de albume ce s-au situat pe primele poziţii ale topurilor muzicale.

În 1973, Ferry şi-a început cariera solo în paralel cu activitatea trupei Roxy Music. Iar succesul nu avea să îl ocolească. De-a lungul carierei sale a înregistrat nu mai puţin de 13 albume solo, trei dintre ele ajungând pe primul loc în Marea Britanie şi 8 albume cu Roxy Music.

În cei peste 40 de ani de activitate profesională, Bryan Ferry a primit o multitudine de premii şi distincţii printre care „Ivor Novello Award” pentru contribuţia extraordinara adusă muzicii britanice, „Q Life Time Achievement Award” pentru întreaga activitate a trupei Roxy Music, “BMI Icon Award” pentru influenţa semnificativă asupra noilor generaţii de muzicieni.

Concertul de la Bucureşti promovează noul material discografic al artistului, „Olympia„, albumul contine atât piese înregistrate alături de foştii colegi din Roxy Music cât şi colaborari cu artişti renumiţi precum David Stewart (Eurythmics), Johnny Greenwood (Radiohead), Flea (Red Hot Chilly Peppers), Scissor Sisters, Groove Armada şi David Gilmour (Pink Floyd). „Olympia” a fost extrem de bine primit de către criticii muzicali fiind considerat cel mai bun album al artistului din ultimii 20 de ani.

Informaţii bilete

Biletele pentru concertul Bryan Ferry de la Bucureşti pot fi achiziţionate, în funcţie de distanţa faţă de scenă, la următoarele preţuri:

– Cat. VIP : 350 lei
– Cat. I: 280 lei
– Cat. II: 210 lei
– Cat. III: 160 lei – epuizat
– Cat. IV: 120 lei – epuizat

Cumpara bilet

 

Biletele pot fi achiziţionate online pe www.eventim.ro şi prin reţeaua Eventim.

Hituri precum „Slave To Love„, “Don’t Stop The Dance”, „More Than This„, “Shameless”, “One Night” sau „Avalon„, dar şi piese de pe cel mai recent material al artistului supranumit ”The Electric Lounge Lizard” vor putea fi ascultate pe 1 mai 2011 la Bucureşti. Concertul ce va avea loc în Capitală este produs de către One Event.

Sala Palatului: Str. Ion Câmpineanu nr. 28, Bucureşti.

Foto: www.melodicrockconcerts.com