UPDATE: Din motive independente de voința organizatorului, concertul Bruce Dickinson de la Arenele Romane din București, a fost anulat. Contravaloarea biletelor va fi restituită.

Luni, 3 iunie 2024, începând cu ora 18:00, Bruce Dickinson susține un concert la Arenele Romane din București. Solistul trupei Iron Maiden revine la București cu ocazia turneului de promovare a ultimului său album, intitulat „The Mandrake Project”. În deschiderea concertului va cânta Trooper.

Bruce Dickinson este cel mai bine cunoscut publicului ca solist al trupei britanice Iron Maiden, alături de care a început să cânte în 1981 și care a vândut peste 100 de milioane de albume în întreaga lume. De asemenea, el s-a remarcat la nivel mondial ca autor, pilot, prezentator, producător de bere, om de afaceri, sportiv, scenarist și artist solo.

Primul său album solo, „Tattooed Millionaire”, a fost lansat în mai 1990, iar următorul album, „Balls To Picasso”, a apărut patru ani mai târziu (1994). Pe acest al doilea album, Dickinson a început să colaboreze cu chitaristul Roy Z și, cu excepția unui singur material, au colaborat pe toate albumele solo ce au urmat – „Accident Of Birth” (1997), „The Chemical Wedding” (1998) și „Tyranny Of Souls” (2005). Înainte de lansarea celui de-al treilea album solo al lui Dickinson, „Skunkworks” (1996), artistul a susținut un concert în Bosnia ocupată și devastată de război. Coloana sonoră a documentarului apărut ulterior și premiat în 2018 – „Scream For Me Sarajevo” – a fost lansată ca album.

Pe lângă turneele și înregistrările continue cu Iron Maiden, Dickinson a găsit timp să-și lanseze autobiografia în 2017 – „What Does this Button do” – care a ajuns pe lista celor mai bine vândute cărți Sunday Times.

„The Mandrake Project” este al șaptelea album aolo al artistului și primul lansat în ultimii aproape 20 de ani, de la „Tyranny Of Souls” (2005).

„Acest album a fost o călătorie foarte personală pentru mine și sunt extrem de mândru de el. Împreună cu Roy Z am planificat, compus și înregistrat acest album de ani de zile și sunt foarte entuziasmat că oamenii îl vor putea asculta în sfârșit. Sunt și mai entuziasmat la perspectiva că vom pleca într-un turneu mondial cu această formație extraordinară pe care am creat-o pentru a da viață albumului. Planul nostru este să susținem cât mai multe concerte în cât mai multe locuri posibile, pentru cât mai mulți oameni!” a declarat Bruce Dickinson despre noul album.

Primul single extras de pe noul album va fi „Afterglow of Ragnarok”, o piesă dramatică, precum și o introducere în muzica albumului și în povestea captivantă care stă la baza The Mandrake Project. „Afterglow of Ragnarok” va fi lansat pe 1 decembrie pe vinil de colecție de 7”, ce va conține și o revistă de benzi desenate de opt pagini. Vinilul va include și versiunea originală demo solo a lui Dickinson a piesei „If Eternity Should Fail”, care a apărut pentru prima dată pe albumul Iron Maiden „The Book Of Souls”, în 2015.

Bilete Bruce Dickinson la Arenele Romane din București

Biletele pentru concertul Bruce Dickinson din 3 iunie 2024 de la Arenele Romane pot fi achiziționate în rețeaua iaBilet și online pe iaBilet.ro, la următoarele categorii de preț:

  • Acces General – 195 lei
  • Premium (loc pe scaun în sectoarele E si K) – 325 lei

La prețul biletelor se poate adăuga comisionul de emitere bilet al agenției de ticketing.

Concertul Bruce Dickinson de la Arenele Romane din București este organizat de Emagic.