Acest eveniment a avut loc in data de 11 Oct 2015.
Vezi alte evenimente cu .
Vezi alte evenimente la din .

Sâmbătă, 10 octombrie şi duminică, 11 octombrie 2015, începând cu ora 20:00, Avishai Cohen revine cu două concerte pe scena Sălii Radio din Bucureşti, în cadrul seriei de evenimente Jazz Night Out. 

În concertul de la Bucureşti, Avishai Cohen promovează noul său album, „From Darkness”. Materialul reprezintă întoarcerea la nucleul esenţial al muzicii sale şi, totodată un nou început al unei călătorii ambiţioase pe teritoriile creativităţii şi forţei expresive.

Artistul israelian este unul dintre cei mai influenţi contrabasişti ai momentului, colaborând cu artişti precum Bobby McFerrin, Roy Hargrove, Paquito D’Rivera şi Chick Corea. Alături de acesta din urmă, basistul a fondat trupa Origin, unde au cântat împreună timp de 6 ani.

Noul său album, „From Darkness”, este creat în formulă de trio, unde îi are alături pe cei doi parteneri ai săi, pianistul Nitai Hershkovits şi bateristul Daniel Dor, despre care, artistul spune că îl ajută să-şi vadă muzica mergând în locuri pe care nu şi le-a imaginat vreodată, şi că nu îndrăzneşte să viseze ceva mai bun de atât.

Noile compoziţii reflectă perspectiva artistului asupra existenţei: „Lumina nu poate pătrunde fără întuneric. Oamenii vin pe lume prin întuneric, titlul albumului arătând totuşi ca acesta are şi o latură pozitivă. Muzica ne reaminteşte de importanţa dragostei şi a sentimentelor în viaţa noastra”, spune muzicianul.

Întregul material discografic al artistului, reprezintă întoarcerea la nucleul esenţial al muzicii sale şi, totodată un nou început al unei călătorii ambiţioase pe teritoriile creativităţii şi forţei expresive. Albumul este bogat şi dens, redus la esenţă şi traversat de nuanţe subtile, ieşind la suprafaţă ca o lucrare completă, puternică, care însă nu se teme să-şi arate vulnerabilitatea în diverse momente în care registrul său se îndreaptă spre o sensibilitate intensă.

Bilete Avishai Cohen Trio la Sala Radio din Bucureşti

Biletele pentru concertele Avishai Cohen Trio, de pe 10 şi 11 octombrie 2015 de la Sala Radio din Bucureşti, sunt disponibile în reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro, la următoarele preţuri, în funcţie de categorie:

Categorie Preț
Categoria I 155 lei cumpără bilete
Categoria II 135 lei cumpără bilete
Categoria III 95 lei cumpără bilete

Concertele Avishai Cohen Trio de la Bucureşti sunt susţinute de Ambasada Israelului în România şi fac parte din seria de concerte Jazz Night Out, prezentate de Twin Arts.