Vineri, 17 noiembrie 2017, de la ora 20:00, The Red Army Choir – Ansamblul Alexandrov susţine spectacolul „The Great Revival” (Marea Renaştere), care cuprinde un repertoriu integral rusesc, în memoria tuturor membrilor Corului care au pierit în accidentul aviatic de anul trecut.

După cum mulți își amintesc, pe 25 decembrie, chiar în ziua de Crăciun, un avion militar rusesc cu 92 de persoane la bord s-a prăbuşit în Marea Neagră, în zbor spre Siria, iar toţi cei aflaţi la bord şi-au pierdut viaţa. Printre pasageri s-au aflat şi 64 de membri ai Corului Armatei Roşii – cântăreţi, dansatori şi membri ai orchestrei, inclusiv directorul şi dirijorul Valeri Khalilov.

De la jumătatea anilor ’30, de când renumele său a depăşit graniţele Uniunii Sovietice, corul a numărat în permanenţă aproape 300 de membri. După tragicul accident, cei rămaşi au fost luaţi cu asalt de mii de interpreţi consacraţi care au vrut să contribuie la reîntregirea corului. Două luni au durat preselecţiile ţinute de Ministerul Rus al Apărării, şi în luna februarie, Corul Armatei Roşii a renăscut şi a susţinut primul spectacol de după tragedia aviatică.

Spectacolul „The Great Revival” se remarcă prin dansurile autentice şi garderoba somptuoasă şi impresionantă. Pe scenă vor fi aproximativ 120 de artişti, iar repertoriul, 100% rusesc, va include capodopere muzicale precum Ochi Cernye sau Kalinka.

Înfiinţat în 1928, Alexandrov este cel mai mare ansamblu artistic din Rusia. Corul este recunoscut pentru interpretările sale muzicale academice într-o manieră fină şi elegantă, plină de emoţie, artă şi înzestrare vocală. Ansamblul combină cu succes instrumentele populare ruseşti (donara, balalaica şi acordeonul cu butoane) cu instrumentele de suflat din metal şi lemn.

Până în prezent, corul a lansat peste 150 de albume şi aproximativ 100 de materiale live. „Kalinka”, „The Sacred War”, „Katyusha” şi „Ave Maria” se numără printre cele mai cunoscute piese interpretate de ansamblu. De-a lungul anilor, grupul a colaborat cu mai mulţi artişti de renume, printre care şi: David Foster, Jean-Jacques Goldman şi Steve Barakatt.

Bilete Ansamblul Alexandrov la Sala Palatului din Bucureşti

Biletele pentru concertul „The Great Revival”, susţinut de Corul Armatei Roşii – Ansamblul Alexandrov, pe 17 noiembrie 2017, la Sala Palatului din Bucureşti, pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor în sală.

Categorie Preţ
Categoria VIP 250 lei bilete
Categoria I 200 lei  bilete
Categoria II 150 lei  bilete
Categoria III 100 lei  bilete

Concertul Corului Armatei Roşii de la Bucureşti este organizat de Asociația Culturală Mall 4 Art.