Acest eveniment a avut loc in data de 19 Nov 2016.
Vezi alte evenimente cu .
Vezi alte evenimente la din .

Sâmbătă, 19 noiembrie 2016, de la ora 19:30, Amina Claudine Myers susţine un concert la Sala Mare ARCUB la Hanul Gabroveni din Bucureşti, în care îşi promovează noul album, „Sama Rou” (Cântecele sufletului meu). Spectacolul face parte din noua serie de concerte de jazz de la ARCUB, „Artist In Residence”.

După succesul înregistrat de spectacolul lui Cristian Soleanu, seria de concerte „Artist In Residence” continuă cu Amina Claudine Myers care va oferi o seară de neuitat tuturor iubitorilor de jazz. Cunoscuta pianistă și interpretă de muzică jazz adaugă un nou material la discografia sa,”Sama Rou” (Cântecele sufletului meu), în care explorează rădăcinile sale africane și tradiţiile din sudul Statelor Unite ale Americii

Noul album reprezintă o reflecție a moştenirii dobândite de artistă în perioada copilăriei, atunci când s-a mutat în New York. De asemenea, materialul conţine imnuri și melodii spirituale tradiţionale din sudul Statelor Unite, conectate cu influenţe extrase din rădăcinile sale din Africa.

Încă de la o vârsta fragedă, Amina Claudine Myers a fost atrasă de muzica auzită la radio, şi în special de părţile interpretate de pian în genul R&B al anilor 50. La începutul carierei, cântăreaţa colaborează cu saxofonistul Kalaparusha Maurice McIntyre pentru materialul „Humility In The Light Of Creator” (1969) şi compune mai multe piese pentru alţi artişti.

Cântăreaţa de jazz debutează în cariera solo cu LP-ul „Poems For Piano (The Piano Music Of Marion Brown)” (1979) Până în prezent, Myers a mai lansat încă 6 albume şi multe alte materiale de studio realizate alături de artişti celebri. De-a lungul carierei, solista a colaborat cu mai multe nume importante din industria muzicală, printre care: Bill Laswell, Leroy Jenkins, Jim Pepper, Ray Anderson, Marian McPartland, Frank Lowe , David Murray, Arthur Blythe şi Archie Shepp.

Bilete Amina Claudine Myers la Hanul Gabroveni din Bucureşti

Biletele pentru concertul Amina Claudine Myers la Hanul Gabroveni din Bucureşti,  de pe 19 noiembrie 2016, pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete ARCUB (str. Lipscani 84-90) sau online de pe www.arcub.ro şi www.bilet.ro, la preţul de 50 lei sau la 25 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Iniţiat de către unul dintre cei mai cunoscuţi muzicieni români de jazz, pianistul Lucian Ban, programul „Artist In Residence” îşi doreşte să devină o pepinieră pentru noile direcţii în jazz-ul românesc şi european, o platformă pentru creativitatea scenei muzicale din România.

Programul „Artist in Residence” 2016 îi include pe: Cristian Soleanu & Double Quartet New Elements (5 noiembrie), Amina Claudine Myers: SAMA ROU – Songs from My Soul (19 noiembrie), Paolo Profeti Quintet (3 decembrie) şi Mircea Tiberian & Toma Dumitriu Pale Dot şi Lucian Ban – Mr. Joy: A Celebration of Paul Bley (17 decembrie).