UPDATE: Concertul a fost ANULAT!

Marţi, 4 aprilie 2017, de la 19:30, Amedeo Minghi concertează în premieră în România, la Sala Palatului din Bucureşti. Gabriel Cotabiţă cântă în deschiderea spectacolului care face parte din turneul internaţional de promovare al albumului „La Busola E Il Cuore”. Iniţial concertul a fost programat pentru data de 18 noiembrie 2016, dar ca urmare a unor probleme tehnice, organizatorii împreună cu echipa artistului au decis să-l reprogrameze. Biletele deja achiziţionate îţi păstrează valabilitatea pentru noua dată.

Amedeo Minghi este cunoscut de publicul român în special pentru interpretarea melodiei „Ricordi Del Cuore”, coloana sonoră a telenovelei „Edera”. Noul proiect discografic al artistului conține trei discuri de colecție, concepute cu prilejul aniversării a 50 de ani de activitate artistică.

În cadrul concertului, muzica live va fi interpretată alături de orchestra Andrei Tudor Band, care îl va acompania şi pe Gabriel Cotabiţă. Onorat de invitaţia organizatorilor de a cânta în deschidere, artistul a trimis un mesaj tuturor fanilor.

Dragi prieteni,

Mă bucur să vă pot anunța ceva de-a dreptul măgulitor. Am fost invitat să cânt în deschiderea concertului unui mare artist italian, Amedeo Minghi. Poate numele nuprea vă e cunoscut dar, la o simplă căutare pe YouTube, veți descoperi un repertoriu impresionant, pe care, cu siguranță îl veți recunoaște. Mă bucur că prietenul meu Joey de Alvare, m-a invitat să fiu opening act, pentru acest mare cantautor. Vă aștept, la început de aprilie, la această întâlnire cu un mare artist.

Muzicianul născut la Roma a debutat în 1966, la vârsta de 19 ani, cu melodia „Alla Fine”. În cele cinci decade de activitate, a atins performanţe impresionante: peste 30 de albume, 20 de hit-uri, cinci DVD-uri și 11 coloane sonore, nouă pentru filme de ficțiune şi două pentru drame.

A dat numele său primului album, a cărui lansare a avut loc în 1973. Au urmat alte numeroase producţii, care au cucerit publicul prin romantism şi originalitate. „Minghi”, „Serenata”, „Come Due Soli in Cielo”, „Edera” sunt câteva dintre albumele de succes ale cântăreţului italian.

Primul său hit, „L’immenso”, s-a numărat printre cele mai populare compoziţii ale anilor ’70. „Ricordi del Cuore”, „Io non ti lascero mai”,  „Cantare d’ Amore”,  „La Vita Mia” sunt alte piese de succes ale artistului. Melodia „Un Uomo venuto da Lontano” este un tribut adus Papei Ioan Paul al II-lea. Amedeo a avut ocazia să îşi interpreteze piesa în aula „Paolo VI”, chiar în faţa Papei.

Deşi a întâlnit numeroase dificultăţi de-a lungul carierei, Minghi a reuşit să se facă remarcat atât ca interpret, cât şi ca producător şi compozitor. A scris melodii de succes pentru numeroşi artişti de renume precum Andrea Bocelli, Mietta, Mia Martini şi Marcella Bella.

Printre cele mai importante realizări ale sale se numără şi participarea la festivalul de la Sanremo, unde, alături de cântăreaţa italiană Mietta, a ocupat poziţia a treia cu melodia „Vattene Amore”. Cea mai importantă distincţie obţinută de Minghi este „Ordinul de Merit al Republicii Italiene”.

Bilete Amedeo Minghi la Sala Palatului din Bucureşti

Biletele pentru concertul Amedeo Minghi de la Sala Palatului din Bucureşti, de pe 4 aprilie 2017, pot fi achiziţionate online de pe www.iabilet.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor în sală.

Categorie Preţ
Categoria Golden VIP 250 lei
Categoria VIP 200 lei
Categoria 1 160 lei
Categoria 2 120 lei
Categoria 3 80 lei

Concertul Amedeo Minghi de la Bucureşti este un eveniment organizat de Premium Booking.