UPDATE 20.06.2013: Cea de-a doua ediţie de Ghost Gathering Fest va avea loc la Bucureşti, în Grădina Japoneză a parcului Herăstrău. Află motivele schimbării locului de desfăşurare al festivalului!

Festivalul Ghost Gathering 2013 a anunţat primul nume care şi-a confirmat participarea la Festivalul din cetatea Râşnovului, fiind vorba despre Chaostar. Trupa din Grecia ce va concerta la festivalul din perioada 12-13 iulie 2013 este considerată a fi un proiect esenţial pentru scena neoclassic darkwave.

Află cum a fost la ediţia din 2012 a festistivalului Ghost!

Chaostar are patru albume în palmares în peste 10 ani de existenţă şi este organizat în forma unui ansamblu vocal-instrumental gotic intepretând cu mare succes impresionante oratorii contemporane. Chitaristul Septicflesh, Christos Antoniou, un artist desăvârşit în şcolile de muzică din Anglia, a construit şi a dezvoltat Chaostar, iniţiativă pornită în urma succesului Septicflesh „The Eldest Cosmonaut” din 1998; un moment definitoriu pentru muzica clasică prezentă în contextul Metal.

Ghost Gathering II: „The Call For Spirits” propune o experienţă spirituală inedită călătorilor prin ţara Bârsei care vor ajunge pe Valea Cetăţii Râşnov în luna iulie, iar Chaostar se încadrează perfect în atmosfera festivalului, aceştia propunând un amestec rafinat de muzică clasică şi experimentală.În prezent, artiştii lucrează la înregistrarea unui nou material anunţând prezenţa pe următorul material a vedetelor Evil D. şi Fernando Ribeiro astfel încât pe scena Ghost Gathering 2013 se vor asculta piese noi Chaostar.

Ghost Gathering s-a dezvoltat ca o alternativă a evenimentelor urbane orientată către natură, muzică „non-mainstream”, schimb intercultural şi promovarea valorilor autohtone la nivel internaţional. La prima ediţie au participat peste 50 de muzicieni, printre care amintim, Secrets of The Moon, Trobar de Morte sau Leafblade.

Abonamente Ghost Gathering 2013

Abonamentele pentru Ghost Gathering 2013 (acces la festival şi loc în camping) sunt disponibile în reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro la următoarele preţuri:

Categorie bilete Preţ
Până pe 15 martie 2013 50 lei cumpără bilete
După 15 martie 2013 80 lei cumpără bilete
La intrare 100 lei cumpără bilete

Pentru acest eveniment vor fi disponibile şi bilete cu acces limitat pentru fiecare zi a festivalului.