Ediţia din acest an a Festivalului Posada de pe Stadionul Municipal din Câmpulung Muscel va avea printre invitaţi două dintre trupele de seamă ale rockului românesc: Celelalte Cuvinte şi Abigail. Ediţia 2012 a festivalul Posada se va desfăşura între 7 şi 9 septembrie şi îşi păstrează latura de concurs, câştigătorii beneficiind de premii în valoare de 2000 Euro.

Celelalte Cuvinte, legendele rockului românesc vor concerta pe scena de la Posada în formula care i-a consacrat (Călin Pop – voce şi chitară, Marcel Breazu – bass şi voce, Leontin Iovan – tobe, Tiberiu Pop – clape şi voce, Ovidiu Roşu – inginer de sunet). Trupa este recunoscută pentru continuitatea şi „încăpăţânarea” cu care au rămas adepţii aceluiaşi stil pe parcursul celor 30 de ani extraordinari de carieră.

Cu o carieră de 18 ani, Abigail este un nume reprezentativ al scenei doom metal din România. Trupa a fost prezentă pentru prima dată la Posada în 1996 ca şi concurentă, iar un an mai târziu pentru a susţine un recital. La ediţia din 2012 Abigail va urca pe scena festivalului în formula: Mihai Ilie (voce), Răzvan Alexandru (chitară şi voce), Vlad Flavian Ioniţă (chitară), Mirel Cristea (tobe), Andreas Niţu (bass).

Premii de 2000 Euro pentru câştigătorii de la Posada

Tradiţia festivalului din Câmpulung de a-şi demonstra sprijinul pentru trupele aflate la început de drum continuă şi în acest an. Primii patru clasaţi în competiţia din cadrul Festivalului Posada vor fi premiaţi cu vouchere, în valoare totală de 2000 de euro, oferite de M&C Musical Instruments Distributor. Acestea vor putea fi utilizate pentru achiziţia de instrumente sau accesorii muzicale.

Premiile acordate vor fi următoarele:

Marele premiu – voucher în valoare de 1000 euro
Locul 1 – voucher în valoare de 600 euro
Locul 2 – voucher în valoare de 300 euro
Locul 3 – voucher în valoare de 100 euro

În plus, ocupanţii primelor două poziţii (Marele Premiu şi Locul 1) vor avea oportunitatea de a fi prezenţi direct în finala GBOB 2012. Facilitatea este oferită de Cristin Tomeci, Vice-Preşedinte la Global Battle of Bands şi Preşedinte al Music Europe Association. Cristin Tomeci este un fost participat la competiţia din cadrul festivalui în 1986, alături de trupa Rogvaiv.

De asemenea, studioul Attic din Bucureşti oferă unuia dintre trupele participante la competiţie un voucher pentru înregistrarea unui demo. Premiul este oferit prin amabilitatea domnului Rareş Totu, care declara: „în 1987 am câştigat alături de formaţia mea, Trans Express, Premiul 1(interpretare) la POSADA ROCK. Am ales să marchez 25 de ani de la acel moment, prin acordarea acestei oportunităţi.”

Înscrierile pentru concursul din cadrul festivalului Posada continuă până pe 10 august 2012, regulamentul fiind disponibil aici.

Bilete şi abonamente Festivalul Posada 2012

Biletele şi abonamentele pentru Festivalul Posada 2012 sunt disponibile pe www.eventim.ro la următoarile preţuri:

Bilete: 20 lei
Abonamente: 40 lei

Cumpara bilet