Acest eveniment a avut loc in data de 29 Jul 2017.
Vezi alte evenimente cu , , , , , , , , .
Vezi alte evenimente la din .

Vineri şi sâmbătă, pe 28 şi 29 iulie 2017, de la ora 18:00, în Piaţa Mare din Sibiu, are loc cea de-a 12-a ediţie a festivalului ARTmania. Tarja, Lacuna Coil, Devin Townsed Project, Riverside, You Me At Six, Walkways, Beyond the Black sunt artiştii care concertează la Sibiu. Timp de două zile, iubitorii rock-ului vor avea parte de un răsfăţ muzical alcătuit din simfonic, progresiv, heavy, clasic, alternativ sau gotic metal şi completat cu alte manifestări din zona artelor.

Ediţia din acest an a festivalului ARTmania se desfăşoară sub egida „Take a stand”, o campanie a asociaţiei Yourope, de încurajare a implicării civice şi a coeziunii sociale, o declaraţie pentru apărarea valorilor europene. De asemenea, în perioada festivalului va fi lansat programul „Sibiu-Festival City”.

Alex Clare va concerta la ceremonia de lansare a proiectului „Sibiu – Festival City”, programată joi, 27 iulie 207, de la ora 21:30, în Piaţa Mică din Sibiu.

Program concerte ARTmania Festival 2017

Vineri, 28 iulie 2017

18:00 – acces
19:00 – 19:40 – Coma (România)
20:00 – 21:00 – Riverside (Polonia)
21:20 – 22:30 – Lacuna Coil (Italia)
22:50 – 00:00 – Devin Townsend Project (Canada)

Sâmbătă, 29 iulie 2017

18:00 – acces
19:00 – 19:30 – Walkways (Israel)
19:55 – 20:45 – Beyond The Black (Germania)
21:15 – 22:15 – You Me At Six (UK)
22:45 – 00:00 – Tarja (Finlanda)

Cu o ofertă culturală bogată: concerte, expoziții, lansări de carte sau film – platforma „Sibiu – Festival City” va găzdui și prima ediție a reuniunii internaționale Est European Music Conference (EEMC), un eveniment de anvergură europeană, care și-a propus să aducă la masa dialogului peste 500 de experți, autorități, promoteri români și principalii operatori de pe piața internațională a festivalurilor.

Expoziţii de artă, vizite la muzee şi proiecții de filme

Pentru ca exprienţa culturală să fie completă, între concerte, persoanele cu brăţară de festival vor putea vizita gratuit numeroase expoziţii special pregătite cu ocazia festivalului ARTmania şi vor avea acces în cele patru spaţii expoziţionale ale Complexului Naţional Muzeal ASTRA.

De asemenea, se vor putea viziona gratuit filme premiate internaţional, aduse de Transilvania Film, în fiecare zi de festival, în Librăria Habitus din Piaţa Mică.

Desfăşurat într-o zonă generoasă în mistere şi legende despre creaturi mitologice, evenimentul de la Sibiu i-a determinat pe italienii de la Lacuna Coil să dea frâu liber imaginaţiei şi încântării pentru meleagurile transilvănene.

„Care-i primul lucru la care vă gândiți când vine vorba de Transilvania? Nouă ne vine în gând excelentul Festival ARTmania de la Sibiu! Am fost acolo în urmă cu câțiva ani, am avut un concert extraordinar, după care am mai petrecut vreo două zile pierduți printre niște munți de o frumusețe sălbatică, într-un ținut presărat cu castele vechi, vârcolaci, un tărâm cu neguri pline de magie. Abia așteptăm să ne întoarcem în vara aceasta, cu un show mult mai mare, alături de un lineup excelent. Va fi grandios! Și zgomotos”, a transmis Christina Scabbia (solista Lacuna Coil).

Bilete şi abonamente ARTmania Festival 2017

Bilete şi abonamentele pentru cea de-a 12-a ediţie a festivalului ARTmania, ce are loc pe 28 şi 29 iulie 2017 în Piaţa Mare din Sibiu, pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro, la următoarele preţuri:

Categorie Preţ Preţ la intrare
Abonament 230 lei 250 lei  cumpără
Bilet 1 zi 140 lei 140 lei  cumpără

Reguli de acces

Accesul la festival se face pe baza de bilet, abonament sau invitaţie valabilă ce poate fi folosită de o singură persoană, o singură dată. Acestea vor fi preschimbate în brăţari în momentul intrării în zona de festival şi permit intrarea doar în zona de concerte şi la evenimentele conexe ARTmania Festival. Purtarea brăţării este obligatorie pe toată durata festivalului.

Preschimbarea în brăţări se poate face şi de la centrul de informare a festivalului, amplasat vis-a-vis de Muzeul Naţional Brukenthal din Piața Mare, ce va funcționa în fiecare zi de festival, între orele 12:00 – 00:00 (27-29 iulie 2017).

Participanţii la festival sunt obligaţi să se supună controlului corporal sumar şi să permită controlul bagajelor şi să deţină asupra lor un act de identitate valid pentru a face dovada vârstei legale.

Este interzis accesul cu bagaje de mari dimensiuni, ghiozdane sau rucsaci voluminoşi, aceştia putând fi lăsaţi la punctul de obiecte interzise din festival. Dimensiunile acceptate pentru bagaje sunt 55 x 40 x 20 cm (dimensiunile acceptate şi de companiile aeriene pentru bagaje de mână).

Accesul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 7 şi 16 ani se realizează în baza unui bilet valid şi este permis doar dacă sunt însoţiţi de o persoană adultă cu un bilet sau abonament valid.

Accesul copiilor sub 7 ani este gratuit dacă sunt însoţiţi de un adult cu un bilet valid şi cu o copie a unui act doveditor a vârstei copilului. Părinţii sau însoţitorii sunt responsabili pentru siguranţa copiilor. Este recomandată purtarea căştilor de protecţie sau a dopurilor de urechi pentru copiii sub 10 ani.

Accesul cu animale de companie nu este permis în perimetrul festivalului.

Este permis accesul cu aparate de fotografiat de orice fel, inclusiv DSLR profesional, dar rămâne interzis accesul cu orice fel de trepiede, blitz-uri detaşabile, aparate de filmat şi alte accesorii, în special de dimensiuni mari. Fotografierea este permisă numai fără blitz şi fără a deranja bunul mers al evenimentului sau spectatorii prezenţi.

Este interzis accesul cu mâncare şi băutură în zona de festival, organizatorii pun la dispoziţia participanţilor o zonă de food special amenajată, care va funcţiona pe întreaga durată a evenimentului.

Platformă dedicată promovării tuturor formelor de expresie artistică, ARTmania s-a consacrat ca principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane. Marcă cu prestigiu şi tradiţie pe scena culturală regională, ARTmania şi-a conturat propria identitate cu un concept îndrăzneţ şi un ambient special – Piaţa Mare a uneia dintre cele mai frumoase citadele medievale din Estul Europei.

Festivalul ARTmania este un eveniment organizat de ARTmania Events.