Marele Cor al Armatei Roşii – Ansamblul Alexandrov – revine în noua sa formulă la Sala Palatului din Bucureşti, cu concertul „The Great Revival” (Marea Renaştere) pe 17 noiembrie 2017. Spectacolul este închinat memoriei membrilor Corului care au pierit în accidentul aviatic de anul trecut şi va prezenta un repertoriu integral rusesc.

Anul trecut, pe 25 decembrie, chiar în ziua de Crăciun, un avion militar rusesc cu 92 de persoane la bord s-a prăbuşit în Marea Neagră, în zbor spre Siria, iar toţi cei aflaţi la bord şi-au pierdut viaţa. Printre pasageri s-au aflat şi 64 de membri ai Corului Armatei Roşii – cântăreţi, dansatori şi membri ai orchestrei, inclusiv directorul şi dirijorul Valeri Khalilov.

De la jumătatea anilor ’30, de când renumele său a depăşit graniţele Uniunii Sovietice, corul a numărat în permanenţă aproape 300 de membri. După tragicul accident, cei rămaşi au fost luaţi cu asalt de mii de interpreţi consacraţi care au vrut să contribuie la reîntregirea corului. Două luni au durat preselecţiile ţinute de Ministerul Rus al Apărării, şi în luna februarie, Corul Armatei Roşii a renăscut şi a susţinut primul spectacol de după tragedia aviatică.

Membrii vechi şi noi, în uniforme, s-au adunat la Teatrul Armatei Ruse din Moscova, prezentând cele mai cunoscute cântece populare ruseşti în faţa unui public format în cea mai mare parte din militari. „Ansamblul Alexandrov a sprijinit şi inspirat oamenii în perioade dificile, critice, iar astăzi ei înşişi au nevoie de sprijijn”, a afirmat adjunctul ministrului rus al Apărării înainte de spectacol. „Cei care au murit vor rămâne în sufletul nostru întotdeauna, vor fi în muzica şi dansul nostru. Am adus artişti extraordinar de talentaţi în noua formulă”, a continuat aceasta.

Muzica Ansamblului Alexandrov reprezintă chintesenţa sufletului rusesc şi acoperă un repertoriu foarte bogat, la un nivel neimaiântâlnit a interpretării. Corul este alcătuit din trei secţii vocale, tenor, bariton şi bas, dar, pe anumite pasaje muzicale, se poate diviza în până la 8 linii vocale distincte. Instrumentele populare ruseşti – donara, balalaica şi acordeonul cu butoane – se combină cu instrumentele de suflat din metal şi lemn.

Spectacolul „The Great Revival” se remarcă prin dansurile autentice şi garderoba somptuoasă şi impresionantă. Pe scenă vor fi 120 de artişti, iar repertoriul, 100% rusesc, va include bijuterii muzicale precum Ochi Cernye sau Kalinka.

Bilete Ansamblul Alexandrov la Sala Palatului din Bucureşti

Biletele pentru concertul „The Great Revival” susţinut de Corul Armatei Roşii – Ansamblul Alexandrov, pe 17 noiembrie 2017 la Sala Palatului din Bucureşti, pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor în sală.

Categorie Preţ
Categoria VIP 250 lei bilete
Categoria I 200 lei bilete
Categoria II 150 lei bilete
Categoria III 100 lei bilete

Concertul Corului Armatei Roşii de la Bucureşti este organizat de Asociația Culturală Mall 4 Art.