Azi s-au deschis porţile festivalului UNTOLD 2016, iar participanţii au păşit pe Tărâmul Magiei şi a Nopţii, unde se vor distra timp de 4 zile şi 4 nopţi. Evenimentul a fost declarat SOLD OUT de către organizatori, toate abonamentele de acces pentru cele patru zile fiind epuizate. Însă, au mai fost puse la vânzare un număr limitat de bilete pentru fiecare dintre zile. Dacă mergi la festival, îţi recomandăm să citeşti cu atenţiile toate informaţiile de mai jos, referitoare la acces, transport sau alte restricţii.

Reguli de acces şi obiecte interzise

Preschimbarea biletelor în brăţari de festival se face începând cu 3 august la zona de check in, de la singura intrare în festival, amplasată în Parcul Central dinspre Opera Maghiară. Aceasta este singura zona în care unde se pot schimba biletele sau abonamentele în brăţări. Biletele de 1 zi se pot achiziţiona în perioada festivalului doar de la cele 5 case de bilete de la intrarea în festival.

Este interzisă intrarea cu următoarele obiecte: ghiozdane, droguri, sticle, biberoane, lasere, genţi, poşete, spray-uri, cuţite, arme, obiecte contondente, articole pirotehnice, mâncare sau băuturi, animale, umbrele (în caz de ploaie se recomandă folosirea pelerinelor), materiale inflamabile sau explozive, aparate foto sau video profesionale, inclusiv orice tip de aparat DSLR, orice tip de obiecte care îi pot răni pe alţi participanţi.

Acces la UNTOLD 2016
Acces la UNTOLD 2016

Este permis accesul cu: medicamente, insulină, picături uz medicinal, spray inhalator pentru astm. Orice astfel de produse sunt premise doar dacă sunt însoţite de scrisoare medicală sau orice alt document înlocuitor acesteia şi cu maxim o doză zilnică. De asemenea este permis accesul cu borsete şi steaguri susţinute de beţe telescopice.

Pentru confortul participanţilor, organizatorul îşi rezervă dreptul de a interzice temporar accesul participanţilor în anumite zone, atunci când apreciază că zonele şi-au atins capacitatea maximă.

Program concerte UNTOLD 2016

day 1 day 2 day 3 day 4

Restricţii de circulaţie

Deoarece se estimează un număr de 60000 de persoane încă din prima zi, pentru siguranţa acestora şi buna desfăşurare a evenimentului, anumite străzi din zona Sălii Polivalente, stadionului Cluj Arena, Parcului Central, cât şi Piaţa Unirii, vor fi închise temporar, după cum urmează:

  • Aleea Stadion (din 30 iulie, ora 01:00 până în 9 august, ora 22:00)
  • Str. George Coşbuc, de la str. Splaiul Independenţei până la intersecţia cu str. Cardinal Iuliu Hossu (din 2 august ora 01:00 până în data de 8 august ora 23:00)
  • Str. Splaiul Independenţei – de la podul Garibaldi până la intersecţia cu pod Napoca (din data de 2 august, ora 01:00, până în data de 8 august, ora 23:30)
  • Str. Splaiul Independenţei, de la podul Garibaldi până la intersecţia cu str. George Coşbuc, cu excepţia CTP (în data de 9 august între orele 00:00-23:00)

De asemenea, peste 1500 de poliţişti, jandarmi şi agenţi de securitate vor activa în perimetrul evenimentului pentru a asigura liniştea şi siguranţa.

Transport public

Pe toată perioada festivalului, programul şi traseele transportului în comun vor fi modificate, astfel încât, vor circula autobuze non-stop, iar unele rute vor fi deviate sau suspendate, în intervalul 2 august (ora 00:00)  – 9 august (ora 4:30). Pentru cei care vin cu maşina, sunt trei alternative pentru parcare în proximitatea festivalului, în jur de 2000 de locuri, unele fiind gratuite, altele cu plată.

  • Circulația tramvaielor pe liniile 101 şi 102 se suspendă. Tramvaiele vor fi înlocuite în acest interval cu autobuze, care vor circula pe linia 101A (traseu deviat în ambele sensuri din Spl. Independenţei, prin P-ţa 14 Iulie – str. O. Goga – Spl Independenţei – G. Bariţiu – Str. Horea). Se suspendă stația Cluj Arena.
  • Linia 30 de autobuze va circula deviat. Dus: Din P-ţa 14 Iulie, pe str. O. Goga – Spl. Independenţei – G. Bariţiu – P-ţa M. Viteazul – Str. Cuza Vodă – B-dul 21 Decembrie 1989. Întors: Din B-dul 21 Dec. 1989, pe Str. Reg. Ferdinand – G. Bariţiu – Spl. Independenţei – Str. O. Goga – P-ţa 14 Iulie.
  • Linia metropolitană M26 va fi deviată din Spl. Independenţei pe str. Garibaldi în P-ţa 14 Iulie care va deveni capăt de linie.
  • Liniile urbane din vecinătatea Parcului Central vor fi suplimentate în perioada 4-7 august.

Pe timpul nopţii, în perioada 4-7 august (între orele 23:00 – 05:00) se va asigura transport de noapte în regim de curse speciale, pe următoarele trasee:

  • linia 6 de troleibuze: A. Vlaicu – str. Bucium;
  • linia 25 de troleibuze: Unirii – str. Bucium;
  • linia 30 de autobuze: B-dul 1 Decembrie 1918 – str. A. Vlaicu;
  • linia 46 de autobuze: Zorilor – P-ţa M. Viteazul;
  • linia M26 de autobuze: Floreşti Cetate – P-ţa 14 Iulie.

În intervalul 23:00 – 04:00 frecvenţa pe liniile 6, 30, 46 va fi de aprox. 30 minute, iar pe linia 25 de 15 min. Între orele 04:00 – 05:00 frecvenţa va fi de 8-10 minute. Linia M26 de autobuze Floreşti Cetate – P-ţa 14 Iulie va circula din oră în oră. În funcţie de gradul de încărcare al mijloacelor de transport în comun, va fi suplimentat numărul autovehiculelor.

În jurul orei 04:00 când se estimează terminarea spectacolelor, mijloacele de transport de pe liniile 6 şi 25 vor aştepta îmbarcarea călătorilor în staţiile Memorandumului, Spitalul de copii şi Agronomia pe ambele direcţii de mers (Mărăşti şi Mănăştur), iar pentru linia M26 în staţia Sala Sporturilor.

Pe perioada festivalului, tonetele de vânzare bilete şi abonamente de pe strada Memorandumului şi Moţilor (Spitalul de copii şi Agronomia) vor funcţiona non stop.

Titlurile de călătorie disponibile pentru transportul de noapte între orele 23:00 – 05:00 sunt:

Biletul de noapte, 1 călătorie, preţ 3 lei, se achiziționează de la: conducătorul auto, personalul de control din staţii, tonetele de vânzare bilete, de la TVM-uri (Apăsaţi pe ecran butonul virtual „Alege bilete”. Din ecranul următor selectaţi butonul „Zona2 / Noapte”.  Incrementaţi de la butonul „+” numărul de bilete dorit).

Abonamente (se achiziționează de la tonete):

  • pe toate liniile 1 zi, preţ 12 lei. Card nenominal*, pe toate liniile, 1 zi, preţ 13 lei
  • pe toate liniile, 3 zile, preţ 20 lei
  • pe toate liniile, 1 săptămână, preţ 41 lei

* Cardul nenominal costă 3 lei și se plătește suplimentar față de prețul titlului de călătorie

Universul UNTOLD 2016

Peste 5.000 de persoane lucrează în producţia efectivă a festivalului UNTOLD, dintre care peste 1200 sunt voluntari. Scena principală este mult mai mare decât cea de anul trecut, are 28 de metri înălţime şi peste 120 de metri baza. Puterea instalată de energie electrică la mainstage depăşește 2500 kw. Pentru această scenă au fost folosite 35 km de cabluri electrice, de fibră optică şi de semnal sunet şi video. Pentru grafica şi designul tuturor scenelor, s-au adunat peste 800 de ore de muncă a peste 15 ilustratori ce au contribuit la crearea universului UNTOLD din acest an.

UNTOLD 2016 are loc în perioada 4-7 august, în Cluj-Napoca, iar pe scenele festivalului vor urca top 5 DJ ai lumii, Dimitri Vegas & Like Mike, Armin van Buuren, Hardwell, Martin Garrix, Tiësto, alături de alţi peste 150 de artişti internaţionali. „My Remedy”, imnul oficial al festivalului a fost lansat în urmă cu câteva zile. Piesa a fost compusă Twoloud, iar trupa germană poate fi văzută pe Main Stage pe 6 august de la ora 23:00.

Abonamentele pentru cele 4 zile de festival sunt SOLD OUT. Se mai găsesc doar bilete de câte o zi, la preţul de 216 lei. Acestea pot fi achiziţionate de la intrarea în spaţiul festivalului, din Parcul Central.