Azi se deschid porţile celui mai mare festival de la malul Marii Negre, NEVERSEA. Cel mai aşteptat eveniment muzical de pe litoralul românesc, aduce în acest an, pe cele 7 scene şi artişti ca, Jason Derulo, Tiesto, Afrojack, Dua Lipa, Rita Ora, Fatboy Slim, Years & Years, Ella Eyre şi mulţi alţii.

În perioada 7-9 iulie 2017 peste 150 de artişti internaţionali vor urca pe scenele festivalului NEVERSEA, pe segmentul de plajă cuprins între plaja Modern şi plaja Trei Papuci din Constanţa. Organizatorii festivalului transmit ultimele detalii pentru o bună desfăşurare a evenimentului.

Accesul la festival

Accesul se face după preschimbarea biletelor în brăţară de festival. Preschimbarea se face doar cu actul de identitate, începând cu data de 6 iulie, ora 14:00, la zona de check-in, de la singura intrare în festival amplasată la intrarea pe plaja Modern, strada Lebedei, dinspre Portul Turistic Tomis Constanţa (cele trei corturi mari de culoare albă). Aceasta este singura zona în care se pot schimba biletele sau abonamentele în brăţări.

Programul de check-in:
Ziua 0 – Joi, 6 iulie, 11:00 AM – 20:00 PM
Ziua 1 – Vineri, 7 iulie, 11:00 AM – Sâmbătă 04:00 AM
Ziua 2 – Sâmbătă, 8 iulie, 11:00 AM – Duminică 04:00 AM
Ziua 3 – Duminică, 9 iulie, 11:00 AM – Luni 04:00 AM

Brăţara este strâns legată de profilul tău, deci numai tu poţi intra în spaţiul festivalului şi tot cu ea vei face şi plăţile. Organizatorii ne sigură că vei putea înnota cu brăţara la mână.

Cei care doresc să-şi achizitioneze bilet de 1 zi sau abonament, în perioada festivalului, pot să o facă de la cele 7 case de bilete amplasate în zona punctului de informare NEVERSEA (Cherhanaua de Stuf, lângă bariera de la intrarea pe plaja Modern, dinspre port).

Programul punctele de vânzare bilete:
Ziua 0 – Marţi, 4 iulie, 10:00 – 22:00
Ziua 1 – Miercuri, 5 iulie, 10:00 – 22:00
Ziua 2 – Joi, 6 iulie, 10:00 – 22:00
Ziua 3 – Vineri, 7 iulie, 10:00 – 00:00
Ziua 4 – Sâmbătă, 8 iulie, 10:00 – 00:00
Ziua 5 – Duminică, 9 iulie, 10:00 – 00:00

Accesul minorilor sub 14 ani este permis doar pe baza unui bilet valid şi însoţit de un părinte, iar accesul minorilor cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani se face cu abonamentul de festival şi în baza acordului parental scris (care poate fi descărcat de pe neversea.com/parentalconsent).

Reguli de acces şi obiecte interzise

În perimetrul festivalului este interzisă intrarea cu următoarele obiecte: ghiozdane şi poşete de dimensiuni mai mari de 21cm x 29cm x 12cm (cât o coală A4), droguri, sticle (inclusiv sticle de parfum sau deodorante), biberoane, lasere, genţi, spray-uri, cuţite, arme, obiecte contondente, articole pirotehnice, mâncare şi băuturi, cutii de băutură, conserve, artificii, bannere susţinute de beţe, scaune, lanţuri, animale, umbrele (în caz de ploaie se recomandă folosirea pelerinelor), materiale inflamabile sau explozive, aparate foto sau video profesionale, inclusiv orice tip de aparat DSLR, orice tip de obiecte care îi pot răni pe alţi participanţi.

Este permis accesul cu: poşetă/borsetă (dimensiunea maximă permisă 21cm x 29cm), aparate de fotografiat compacte, brichete, accesorii gonflabile, baterii externe, medicamente, insulină, picături – uz medicinal, spray inhalator pentru astm. Orice astfel de produse sunt premise doar dacă sunt însoţite de scrisoare medicală sau orice alt document înlocuitor acesteia şi cu maxim o doză zilnică.

Ca urmare a regulilor foarte stricte în privinţa obiectelor interzise, persoanele responsabile cu securitate şi monitorizare vor percheziţiona în detaliu fiecare participant şi orice obiecte interzise descoperite în urma verificării vor fi oprite la poartă, fără ca organizatorul să-şi asume responsabilitatea pentru ele.

Accesul se face prin cele 40 de porţi de acces, diferite în funcţie de tipul de bilet.

Programul porţilor de acces:
Ziua 1 – Vineri, 7 iulie, 12:00 – Sâmbătă 07:00 AM
Ziua 2 – Sâmbătă, 8 iulie, 12:00 – Duminică 07:00 AM
Ziua 3 – Duminică, 9 iulie, 12:00 – Luni 07:00 AM

În ceea ce priveşte obiectele pierdute, organizatorul va amenaja un spaţiu special în cadrul INFO POINT-ului din interiorul festivalului în care vor putea fi aduse astfel de obiecte şi în care fiecare proprietar îşi poate recupera bunurile până la finalul festivalului. Organizatorul nu este responsabil pentru bunurile participanţilor ori pentru eventualele pagube produse.

ESTE INTERZISĂ intrarea cu maşina, role, skate-uri, biciclete, hoverboard-uri, cât şi cu alte dispozitive de genul acesta în zonele festivalului. În situaţia în care un participant are asupra sa obiecte ilegale, organizatorul îl va preda autorităţilor.

Programul concertele la festivalul NEVERSEA 2017

Sistemul de plăţi

Cu brăţara de festival se asigură accesul şi plata în perimetrul evenimentului. Doar cu acestă brăţară se pot achiziţiona produse în interiorul festivalului, plata cu cardul bancar sau numerar direct la comerciant fiind interzisă. Brăţara poate fi încărcată prin două opţiuni: încărcările online sau la cele 50 de puncte de încărcare (Credit Point). Brăţara se poate încărca cu orice sumă, iar sumele necheltuite se pot retrage pe toată perioada festivalului, dar doar până pe 10 iulie 2017 la 10 dimineaţa, de la oricare din cele 50 de Credit Points din festival.

Producţia festivalului NEVERSEA

Peste 3000 de persoane lucrează în producţia efectivă a festivalului NEVERSEA, dintre care peste 500 sunt voluntari. În ceea ce priveşte logistica festivalului, cifrele sunt impresionante: peste 200 de camioane necesare pentru transportul logistic. Scena principală are 16 metri înălţime, peste 80 de metri baza şi 400 mp de ecran LED. Perimetrul festivalului este împrejmuit de 5 km de gard. Pentru grafica şi designul tuturor scenelor s-au adunat peste 600 de ore de muncă a peste 20 designeri şi arhitecţi.

Harta NEVERSEA 2017

Pentru protecţia plajelor se folosesc peste 10.000 mp de podele de lemn şi peste 8.000 mp de podele protecţie trafic greu. Fiind o locaţie inedită şi fără energie electrică, organizatorii folosesc 22 de generatoare pentru a acoperi întreaga zonă. Cablurile electrice care se vor folosi au greutatea de aproximativ 12 tone, iar lungimea lor, dacă ar fi să le punem cap la cap este de circa 25 kilometri. Toate acestea sunt conform standardelor tehnice internaţionale de utilizare în medii speciale-mobile. Puterea totală instalată este de 3,5 MW (3,5 megaWati)(3,5 milioane watti) în festival, doar la scena principală puterea instalată fiind de 1,1 MW.

Măsuri de siguranţă

Sute de politişti din toate structurile Inspectoratului General al Poliţiei Române, 150 de jandarmi, dar şi poliţisti locali vor asigura liniştea şi siguranţa la festivalul NEVERSEA. În plus vor exista şi 300 de agenţi de securitate privaţi care vor activa în perimetrul evenimentului.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” a judeţului Constanţa va avea două spitale de tip PMA (post medical avansat) amplasate lângă zona de mainstage şi în imediata apropiere a accesului în festival, dar şi patru puncte de prim ajutor. De asemenea toate camerele de gardă ale tuturor spitalelor din Constanţa, dar şi din județ vor fi deschise pentru sprijin medical, în caz de nevoie.

Parcări şi transport în comun

Pentru evitarea oricărui disconfort şi pentru fluidizarea traficului, celor care ajung în Constanţa cu autoturismul li se recomandă următoarele parcări din municipiul Constanţa, dar şi din Mamaia: parcarea Vivo Mall, parcarea Sălii Sporturilor, parcarea Spitalului Judeţean Constanţa, parcarea din proximitatea Centrului Expoziţional Constanţa, iar în limita locurilor disponibile, toate parcările publice din Mamaia şi din municipiul Constanţa. Reamintim că străzile din proximitatea festivalului NEVERSEA vor avea restricţii de circulaţie auto. Se recomandă folosirea transportului în comun, care va funcţiona 24 din 24 de ore, în intervalul 7 iulie, ora 8:00 şi până în 10 iulie, ora 9:00.

Începând din 5 iulie şi până în 10 iulie 2017, Regia Autonomă de Transport în Comun Constanţa va suplimenta transportul cu încă două linii SHUTTLE BUS:

  • NEVERSEA 1 cu plecare de la Gară spre Portul Tomis
  • NEVERSEA 2 cu plecare din Mamaia spre Portul Tomis

Traseul NEVERSEA 1: Gara, B-dul Ferdinand, Str. Mihai Viteazu, Str. Traian, Poarta 2 Port, Str. Termele Romane, B-dul Elizabeta, Str. Remus Opreanu, Portul Tomis şi retur Str. Remus Opreanu, B-dul Elizabeta, Str. Termele Romane, Poarta 2 Port, Str. Mihai Viteazu, Str. I. Brătescu, Str. I.Gh. Duca, B-dul Ferdinand, Gară, (dacă se blochează B-dul Ferdinand se circulă pe Str. Traian).

Traseul NEVERSEA 2: Mamaia (Hotel Caraiman), B-dul Mamaia, B-dul Tomis, Str. Traian, Poarta 2 Port, Str. Termele Romane, B-dul Elizabeta, Str. Remus Opreanu, Port Tomis şi retur, Str. Remus Opreanu, Port Tomis, B-dul Elizabeta, Str. Traian, Str. Mihai Viteazu, B-dul Mamaia, Staţiunea Mamaia. Tot pentru această perioadă se vor prelungi liniile 42, 44, 48, 51, 101C până în portul Tomis.

R.A.T.C. recomandă participanţilor la eveniment să achiziţioneze abonamente pentru 24h la preţul de 5 lei sau abonamente pentru 7 zile la preţul de 24 lei. De asemenea, contravaloarea călătoriei se poate achita şi prin SMS conform indicaţiilor de pe afişele din autobuze sau la punctele de vânzare R.A.T.C. din portul Tomis şi din perimetrul evenimentului, care vor funcţiona zilnic între orele 12:00 – 22:00 şi 03:00 – 08:00.