International Romani Art Festival (IRAF) cu numarul 6 va avea loc la Gradina Uranus din capitala, in perioada 7 – 10 iunie. Pentru cine nu stie inca, IRAF este unul dintre cele mai mari si mai complexe evenimente culturale de gen din lume. Primele 4 editii ale acestuia au fost organizate in Timisoara, iar cea de-a cincea, in Cluj, in 2011.Află mai multe detalii despre IRAF 2012!

Recunoscut si premiat la nivel international, IRAF aduce in cele 4 zile ale sale peste 100 de artisti si peste 30 de activitati felurite, reunind in programul sau reprezentatii artistice si de mestesug din toate genurile si formele de la muzica, dans, teatru, film, fotografie, moda, lansari de carte, pana la prestatii stradale, targuri de mestesugari si activitati pentru persoanele private de libertate, la acestea adaugandu-se numeroase actiuni de informare si implicare sociala (sesiuni de informare, dezbateri, mese rotunde, workshopuri, etc) si activitati dedicate copiilor. Totul intr-un mediu multicultural, dinamic si surprinzator, care urmeaza sa aduca in fata publicului lucrari, reprezentatii , initiative si oameni de valoare din nu mai putin de 11 tari.

Miercuri  seara (16 mai) la The Silver Church a avut loc prelansarea IRAF, pe scena clubului urcand peste 33 de artisti: Taraf de Haidouks (Romania), Vrelo (Bosnia), Lemon Bucket Orchestra (Canada), ultimele doua fiind pentru prima data in Romania.

Prelansarea IRAF a inceput cu cele 6 fete din trupa Vrelo. Apoi, membrii tarafului romanesc au primit de la organizatorii IRAF “Premiul pentru intreaga activitate”, chiar in timpul concertului sustinut de catre acestia. Atmosfera a fost una de petrecere lautareasca adevarata, fanii trupei dansand pana la ultima lor piesa. Nici cei de la Lemon Bucket Orchestra nu au fost de ratat, acestia facand un show de milioane pentru bucurestenii care au mai avut rabdare sa stea pana dis-de-dimineata in Silver Church. Evenimentul a adus peste 500 de oameni in club.

De mentionat faptul ca The Lemon Bucket Orkestra va pleca intr-un turneu de 2 saptamani in Romania, prin care anunta IRAF-ul.

Asa ca ne permitem sa venim cu o noua provocare: lasa-te cuprins si surprins de International Romani Art Festival sau ceea ce noi numim Roma, Balkan and world music. Art and human philosophy. Intre 7 si 10 iunie. La Gradina Uranus din Bucuresti. Vei putea vedea prestatii artistice de calitate intr-un concept uman, cald care aduna, uneste si provoaca cu multa creativitate la un anumit mod de a fi.

Foto: Cristifor Lăzărescu