Balkanik! Festival revine cu cea de-a şasea ediţie şi va avea loc între 9 şi 11 septembrie 2016, ca în fiecare an, la Grădina Uranus din Bucureşti. Festivalul va reuni pe scena sa artişti precum Taraf de Haidouks, Kocani Orkestar, Bollywood Masala Orchestra, Omar Souleyman, Antwerp Gypsy-Ska Orkestra, Cumbuş Cemaat şi Orange Blossom.

Cu cinci edițţi de succes, Balkanik! Festival s-a făcut cunoscut printre festivalurile bucureştene ca fiind un eveniment ieşit din comun. În 2016, festivalul propune cel mai provocator line-up de până acum, care va reuni magia vocilor lumii arabe, indiene, turceşti şi egiptene cu emoţia sunetelor din Europa de Est.

Printre primele confirmări pentru Balkanik! Festival 2016 se numără cel mai bun taraf din întreaga lume şi una dintre cele mai bune orchestre, Taraf de Haidouks şi Kocani Orkestar. Cele două ansambluri muzicale îşi vor uni muzica pentru noul lor spectacol, Band of Gypsies. Acest spectacol este descris de publicaţia The Independent drept „o călătorie prin muzica ţigănească din Turcia, baladele medievale balcanice şi chiar manelele pop româneşti”.

Pentru prima dată în ţara noastră, Bollywood Masala Orchestra se alătură line-up-ului Balkanik! Festival cu spiritul Indiei, transpus într-o viziune nouă. Alcătuită din 16 artişti, orchestra va captiva publicul cu sunete neobişnuite, vizualuri colorate şi dansuri specifice.

Unul dintre cei mai apreciaţi artişti ai ultimelor decenii, Omar Souleyman, revine la Bucureşti cu folkul său electric pentru a seduce publicul de la Grădina Uranus cu ritmurile orientale. Artistul a fost descoperit în timp ce cânta la nunţile din Siria, până în prezent având numeroase colaborări cu nume sonore ca Bjork (pentru albumul „Biophilia”), Damon Albarn („Blur”), Modeselektor, Dan Snaith aka Caribou şi Four Tet. Muzica lui Omar Souleyman a făcut înconjurul lumii, urcând chiar pe scena festivalurilor Glastonbury, Roskilde Festival şi Pukkelpop, dar şi la Ceremonia Premiilor Nobel pentru Pace din 2013.

Cu un trecut muzical care variază de la ska şi hardcore punk, Antwerp Gypsy-Ska Orkestra vin şi ei la Balkanik! Festival. Originari din Belgia, muzicienii din Antwerp Gypsy-Ska Orkestra sunt nişte adevăraţi călători muzicali, ale căror concerte sunt reale explozii de energie şi dans.

Din Istanbul, Cumbuş Cemaat revin la Balkanik! Festival, după un show extrem de reușit în cadrul ediției din 2015 a festivalului. Cu o activitate muzicală încă din anul 2006, Cumbuș Cemaat au devenit invitaţii permanenţi ai clubului de world music Araf din Istanbul.

După 20 de ani de activitate și o pauză de 9 ani, trupa Orange Blossom va fi și ea prezentă la Grădina Uranus. Vocalista Hend Ahmed Hassan din Egipt, violonistul Pierre-Jean Chabot (PJ Chabot) din Franța, percuționistul Mathias Vaguenez și bateristul Carlos Robles Arenas vor aduce la Bucureşti un hibrid exotic la granița dintre trip hop, new wave, pop-rock, muzică arabă și afrobeats.

Bilete şi abonamente Balkanik! Festival 2016

Biletele pentru Balkanik! Festival, ce va avea loc între 9 şi 11 septembrie 2016, la Grădina Uranus din Bucureşti sunt disponibile pe www.eventbook.ro, la preţuri ce variază în funcţie de perioada de achiziţie.

Tip bilet Preţ până în 15 august Preţ după 15 august
Abonament 100 lei 120 lei
Bilet de o zi  – 50 lei

Balkanik! Festival este organizat de Asociaţia Culturală Metropolis, cu sprijinul Primăriei Sectorului 5, ARCUB şi Administraţei Fondului Cultural Naţional.