Fenomenul muzical 2Cellos ajunge pentru prima dată în România, într-un concert inedit al celebrului duo de violoncenişti, pe 8 decembrie 2014, la Sala Palatului din Bucureşti. Evenimentul este organizat de către Phoenix Entertainment.

Cei doi tineri care au răsturnat regulile muzicii clasice, Stjepan Hause şi Luka Šulić au facut înconjurul planetei, după ce cover-ul „Smooth Criminal” (Michael Jackson) a devenit un hit pe YouTube, adunând peste 3 milioane de vizualizări în nici 2 săptămâni. Succesul răsunător le-a adus un contract cu casa de discuri Sony Masterworks şi un turneu alături de Elton John.

Trupa 2Cellos a lansat până în prezent două albume, „2Cellos” (2011) şi „In2ition” (2013). Primul a câştigat titlul de cel mai bun album internaţional şi s-a clasat pe locul 1 în topul de muzică clasică Billboard US, iar al doilea, bogat în colaborări cu artişti ca Elton John, Steve Vai, Lang Lang şi mulţi alţii, se bucură în continuare de critici pozitive.

Cei doi oameni-orchestră îmbină cu măiestrie stilul clasic cu cel contemporan şi au grijă întotdeauna să insereze elemente-surpriză, dându-le unor piese cum ar fi: „Thunderstruck” (AC/DC), „VooDoo People” (The Prodigy) sau „Welcome to the Jungle” (Guns’n Roses) o turnură total neaşteptată. Pentru a creea un sunet plin, violonceliştii folosesc adesea efecte de distors şi delay, un lucru neconvenţional în muzica clasică, dar foarte întâlnit în muzica rock.

Hit-urile clasice ale muzicii rock vor răsuna de sub arcuşurile celor doi în atmosfera vie, antrenantă care redefineşte conceptul de concert de violoncel, în ritmurile antrenante ale toboşarului Dušan Kranjc. Experienţa live va fi întregită cu o dimensiune vizuală prin prezenţa ecranelor mari care vor conferi o imagine de ansamblu a scenei întregii săli.

Bilete 2Cellos la Sala Palatului din Bucureşti

Biletele pentru concetrul 2Cellos, de pe 8 decembrie 2014, de la Sala Palatului din Bucureşti sunt disponibile în reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de distanţa faţă de scenă.

Categorie Preţ
VIP 300 lei cumpără bilete
Categoria I 250 lei cumpără bilete
Categoria II 190 lei cumpără bilete
Categoria III 140 lei cumpără bilete
Categoria IV 110 lei cumpără bilete