Acest eveniment a avut loc.

zm2009

Sambata, 15 august 2009, ca in fiecare an de Sfanta Maria este sarbatorita Ziua Marinei Romane.

Cu aceasta ocazie vor avea loc manifestatii in mai multe orase ale Romaniei precum: Braila, Tulcea, Galati, Constanta, Orsova sau Mangalia.

In aceeasi zi localitatile Braila, Tulcea, Sulina si Orsova serbeaza Zilele Oraselor.

La Constanta suntem asteptati pe faleza Cazinoului incepand cu ora 9:45 la deschiderea Zilei Marine Romane, iar apoi pentru un spectacol demonstrativ, cu lupte in mare, in aer si pe uscat. Pana la caderea serii vor mai avea loc spectacole de muzica si proiectii de filme documentare despre Fortele Navale, aprinderea pavoazului electric.

De Ziua Marinei galatenii vor avea parte de distractie la maximum: zeci de concerte (muzica de fanfara, muzica populara si clasica), parada militara si jocuri marinaresti.

La Braila, pe 15 august, incepand cu ora 9:45, pe faleza Dunarii in dreptul Morii Violatos, se vor desfasura: parada si exercitii navale, jocuri si concursuri marinaresti. Spre seara incep concertele pe scena de la faleza Dunarii prilejuite de Zilele Orasului Braila.

Tulcenii vor putea urmari manifestarile dedicate Zilei Marinei incepand cu ora 10:00. De la ora 20:30, la Festivalul International al Dunarii (Zilele Tulcei), vor concerta trupele Vive la Noiz, Cargo si Zdob si Zdub. Totul va culmina de la ora 23:00 cu un minunat foc de artificii.

In Mangalia, manifestarile dedicate Zilei Marinei vor incepe de la ora 8:50 la Cercul Militar Mangalia. Seara, in cadrul Festivalului Callatis 2009, se va desfasura Miss Diaspora si vor sustine concerte trupele: Sahara, Ro-Mania, Distinto, Tony&Cross si Bandidos.

Programul complet al Zilei Marinei in principale orase din Romania.