Încă de apariția primelor confirmări COVID-19 în România, organizatorii festivalurilor UNTOLD şi NEVERSEA, fiind în contact direct cu autoritățile naționale și locale, au anticipat că va fi necesară o coordonare națională a eforturilor, care să unească nevoile oamenilor din prima linie cu posibilitățile mediului privat din România. Astfel, a fost lansată inițiativa UNITED #BineImpreuna – unitedromania.org, o inițiativă care unește binele din România.

Prin aceast demers se doreşte interconectarea nevoile eroilor acestor zile cu posibilitățile și resursele oamenilor de bine, celor care vor să dea o mână de ajutor.

„Pentru a înțelege cum putem ajuta cel mai eficient, am lucrat la un plan alături de partenerii noștri din fiecare an, alături de noi parteneri care s-au alăturat și, bineînțeles, alături de instituțiile statului, atât la nivel național, cât și la nivel local (Cluj-Napoca și Constanța). Situația a evoluat de la o zi la alta într-un mod galopant și pentru că nevoile celor din prima linie nu puteau aștepta, UNTOLD a instituit un fond propriu de 100.000 euro, din care s-au făcut diverse achiziții urgente, solicitate de autorități, urmând ca acest fond să crească odată cu alăturarea partenerilor comerciali ai inițiativei”, spun iniţiatorii demersului.

UNITED | #BineÎmpreună

Când binele e cel care ne unește, orice imposibil devine posibil!Am construit o platformă care aduce speranță și pune sub lumina reflectoarelor toate inițiativele care fac bine, cu încrederea că împreună vom fi și mai puternici. Implică-te și tu: unitedromania.org #BineÎmpreună

Gepostet von UNITED am Donnerstag, 9. April 2020

Câteva din acțiunile derulate până în prezent în cadrul inițiativei UNITED #BineImpreuna:

  • 6 tiruri cu echipamente UNTOLD și NEVERSEA trimise la construcția spitalului mobil din Constanța: 4.000 de metri pătrați de portafloor, 4.000 de metri pătrați de geotextile și 6 tunuri de lumină, din logistica festivalului NEVERSEA şi UNTOLD, au ajuns pe stadionul Faur din Constanța, pentru crearea spitalului mobil. Parteneri în acest demers sunt Industrial Access și VOS LOGISTICS. De asemenea, zona de triaj din Spitalul Județean Constanța beneficiază de corturile festivalului și linoleum.
  • Pentru Spitalele din Cluj-Napoca am donat peste 12.000 de teste şi consumabile aferente achiziționate cu sprijinul financiar al Cognizat SoftVision și BT. Pe lângă acestea, am răspuns la diverse nevoi punctuale precum măști chirurgicale, mănuși, dezinfectanți, pneuri/cauciucuri de rezervă pentru mașinile SMURD, etc. De asemenea, am contribuit cu dotarea tehnologică a centrului de comandă ISU.

Pe lângă ajutorul material și logistic pe care îl oferă, platforma UNITED #BineImpreuna își propune să adune la un loc mesaje optimiste, inițiativele de bine și solidaritatea tuturor românilor.

„Un alt demers laudabil la care am aderat este platforma „Un Singur Cluj”. UNTOLD împreună cu toți inițiatorii platformei din Cluj-Napoca, pot accelera și ajuta demersurile locale, punând la dispoziție toate resursele logistice de care dispune fiecare companie implicată”, consideră organizatorii festivalurilor UNTOLD şi NEVERSEA.

UNITED #BineImpreuna aduce împreună cele mai importante companii românești și multinaționale, cele mai mari trusturi de presă din România, precum și o comunitate formată din lideri de opinie, artiști și influenceri. Inițiativa United este realizată și în parteneriat cu Departamentul pentru Situații de Urgență, Fundația pentru SMURD și Ministerul Sănătății, Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Banca Transilvania, Code for Romania, ETi, Heraldist & Wondermarks, Industrial Access, Kaufland, KEPI Consult, KISS FM, MainStage The Agency, PRO TV, Roton Music, Neversea, ontheroof, Republica, Cognizat Softvision, UNTOLD, Un Singur Cluj și Vos Logistics sunt primii parteneri care s-au alăturat în această inițiativă de bine.

Oricine crede că poate ajuta sau oricine are nevoie de ajutor în această perioadă, se poate înscrie pe unitedromania.org.