Unul dintre cele mai mari evenimente muzicale din România, festivalul UNTOLD, își deschide porțile celei de-a noua ediții între 8 și 11 august 2024, la Cluj-Napoca. Sute de mii de fani vor putea lua parte la festival, alături de cei mai mari artiști naționali și internaționali.

Organizatorii UNTOLD spun că în ediția cu numărul nouă vor aduce în lineup-ul festivalului artiști live, în premieră în România. UNTOLD 2024 va scrie o poveste proprie, cu noi surprize, personaje pline de culoare și experiențe inedite. Parcul Central din Cluj-Napoca va redeveni o lume a diversității genurilor muzicale, care va cuprinde live-act-uri, show-uri ale celor mai cunoscuți artiști din cultura EDM, techno, tech-house, deep-house, house, trance, hip-hop, pop, drum’n’bass, trap, dubstep, trip-hop și multe altele.

O nouă rundă de vânzări va începe pe data de 17 octombrie, când fanii care își doresc să ia parte la cea de-a noua ediție UNTOLD își vor putea achiziționa abonamente pentru cele patru zile de festival. Pentru aceasta, ei se pot înregistra pe untold.com/register.

În vara acestui an, pe scena UNTOLD au fost invitați cei mai cunoscuți artiști din lume: Imagine Dragons, David Guetta, Martin Garrix, Armin van Buuren, Alok, Alesso, Ava Max, Bebe Rexha, Eric Prydz, Fedde Le Grand, Ferg, French Montana, Justin Jesso, KSHMR, Olly Murs, Salvatore Ganacci, Steve Aoki, Thievery Corporation, Topic, Tujamo, WizTheMC, Years & Years sau Zhu.

Momentul cel mai așteptat al ediției cu numărul opt UNTOLD a fost show-ul live al trupei Imagine Dragons, care a creat o legătură incredibilă cu publicul, iar tot ceea ce a contat a fost conexiunea dintre oameni, muzică și emoție.

„Suntem pentru prima dată în România, sunteți incredibili! Aici, la UNTOLD, am primit doar dragoste din partea voastră. Vă mulțumim pentru călătorie!” – Dan Reynolds (Imagine Dragons)

Creatorul stilului FUTURE RAVE, David Guetta, și-a uimit fanii veniți din peste 100 de țări cu un DJ set incredibil.

„Îți mulțumesc enorm, UNTOLD! Am trăit aceste momente de ca și cum aș fi fost într-un vis, exact așa s-a simțit! Nu te opri din a experimenta UNTOLD, acest loc e de-a dreptul extraordinar!” – David Guetta

De asemenea, un alt headliner al ediției cu numărul opt, Martin Garrix, și-a exprimat recunoștința față de fanii din România.

„Fanii din România sunt atât de frumoși, sunt plini de energie, chiar iubesc distracția! România are un loc special și neclintit în sufletul meu! Mi-am făcut cele mai bune amintiri din viața mea aici, la UNTOLD, vă mulțumesc!” –  Martin Garrix

După un set de 5 ore, Armin van Buuren, care s-a aflat pe scena UNTOLD încă de la prima ediție, a fost extrem de entuziasmat de revenirea pe Cluj-Arena.

„Vreau să vă mărturisesc că sunt atât de recunoscător că mă aflu aici, alături de voi, și că primesc o energie atât de frumoasă din partea fanilor UNTOLD, mi-a fost dor de acest festival.” – Armin van Buuren

UNTOLD a căpătat recunoaștere internațională în urma show-urilor uimitoare, a producțiilor vizuale impresionante și a prezenței celor mai mari artiști din lume în cadrul celor opt ediții de până acum. În 2023, UNTOLD a urcat pe locul 6 în Top 100 Festivals, consolidându-și poziția ca unul dintre cele mai apreciate festivaluri din lume, și a reușit să ajungă în topul celor mai mari 3 festivaluri organizate în Europa, alături de Tomorrowland (Belgia) și Glastonbury (Marea Britanie).