Cea de-a opta ediție a celui mai mare festival din România, UNTOLD, își deschide porțile pe 3 august 2023, pentru 4 zile și 4 nopți de distracție, la Cluj-Napoca. Peste 250 de artiști naționali și internaționali, ce vor urca pe cele 8 scene ale festivalului, artiști în premieră în România, printre care Imagine Dragons, Bebe Rexha, French Montana, dar și unii dintre cei mai importanți DJ din lume, Martin Garrix, David Guetta, Armin van Buuren, Alesso, Salvatore Ganacci și mulți alții

Porțile magice ale universului UNTOLD se deschid joi, 3 august, la ora 16:00. Accesul în festival se face zilnic între orele 16:00 – 05:00.

Află detalii despre programul festivalului UNTOLD 2023!

Sistem de plată, Check-in și acces la UNTOLD 2023

Organizatorii le recomandă posesorilor de bilete să aleagă opțiunea de Check-in și Top-up online, pentru a facilita accesul în festival.

Procedura de Check-in online poate fi efectuată înainte de intrarea în festival, în timp ce fanii care aleg opțiunea Check-in-ului la fața locului vor achita o taxă de 25 de euro la punctul de Ticketing. Brățara de festival poate fi obținută doar în urma completării formularului de check-in (online sau la locație), de către posesorii unui abonament sau a unui bilet de o zi, cu un cod de bare valid, și în baza cărții de identitate.

Cei care au cumpărat mai multe abonamente sau bilete vor putea efectua Check-in-ul și pentru prietenii lor. În cazul în care posesorul unui bilet dorește să îl transfere altei persoane, acesta va trebui să selecteze online din contul său de Check-in opțiunea de Transfer Bilet. Biletul generat trebuie să conțină datele persoanei care îl va primi, aceasta fiind singura care va putea primi brățara de festival, în baza cărții de identitate.

După efectuarea Check-in-ului online, participanții la festival își vor putea crea propria Pușculiță de Festival, prin selectarea serviciului de Top-up, prin intermediul căruia aceștia își vor putea pune bani pe bilet în avans. Suma încărcată va fi transferată și activată pe brățara de festival la orice Credit Point din cadrul festivalului. Opțiunea de Top-up va putea fi accesată și în timpul festivalului direct din aplicația UNTOLD.

Spațiile de depozitare vor fi disponibile și în acest an, fiind amplasate chiar lângă punctul de acces, în afara festivalului. Fanii vor putea închiria un locker pentru toate cele patru zile de festival la prețul de 150 de lei sau pentru o zi de festival, la prețul de 50 de lei.

Tinerii sub 18 ani trebuie să aibă asupra lor documentul care atestă acordul părinților, pe lângă abonamentul sau biletul de acces și actul de identitate. Accesul minorilor sub 14 ani este permis doar însoțit de un părinte, pe baza unui abonament sau bilet valid. Accesul minorilor sub 7 ani este gratuit.

Banii de pe instrumentele de plată pot fi recuperați de la oricare dintre punctele Credit Point pe întreaga perioadă a festivalului sau la punctul din afara festivalului până luni, 8 august, ora 14:00. Pentru restituirea banilor încărcați prin Top-up online este disponibilă opțiunea de Refund online, pentru care fanii trebuie să completeze formularul de refund, până la data de 12 august, ora 23:59.

UNTOLD este cel mai mare festival din România și unul dintre cele mai mari festivaluri din lume. Cea de-a 8-a ediție are loc între 3 și 6 august 2023 în Cluj-Napoca.

Program ridicare brățări

Programul pentru ridicarea brățărilor de festival este următorul:

Parcul Simion Bărnuțiu, intrarea dinspre Opera Maghiară: 01.08.2023 – 02.08.2023 (de marți până miercuri), între orele 15:00 – 22:00. Tot de aici își pot ridica brățările de festival și fanii care au bilete Day 1.

În timpul festivalului, ridicarea brățărilor se poate face între orele 15:00 – 04:00, în parcul Simion Bărnuțiu, intrarea dinspre Opera Maghiară.

În acest an porțile magice ale universului UNTOLD se deschid joi, 3 august, la ora 16:00. În toate cele 4 zile și 4 nopți de distracție, accesul în festival se face între orele 16:00 – 05:00.

Cel mai mare Main Stage din istoria UNTOLD

Producția de anul acesta este impresionantă. Festivalul se întinde pe o suprafață de 235.000 de metri pătrați. Peste 15.000 de oameni din peste 20 de țări construiesc acum lumi și decoruri poveste pe stadionul Cluj Arena și împrejurimi.

Scena principală va avea peste 900 de metri pătrați de ecran LED, 32 de metri înălțime, 110 metri lățime și 30 de metri adâncime. Greutatea scenei depășește 500 de tone, iar acoperișul are o deschidere de 24 de metri. Peste 1250 de jocuri de lumini vor colora stadionul Cluj-Arena. Toată energia utilizată la scena principală provine din surse regenerabile.

Tema UNTOLD 2023 – „The Light Phoenix” va fi regăsită în decorurile de pe stadion și pe mainstage. O sclipire magică face ca portalul dintre lumea reală și lumea imaginară să devină invizibil și odată ce această sclipire se aprinde, fiecare este cuprins de această bucurie pură. Toate acele mici particule se transformă în ceva spectaculos: un vortex de lumini, unice în felul lor, aflate într-o continuă interacțiune pentru a crea cu adevărat special: un PHOENIX în cele mai vii culori.

Vor fi scene impresionante și music spots speciale, peste 50 de vendori cu mâncare și băuturi, un fashion corner denumit Designers’ Nest, zeci de activări ale partenerilor, personaje magice, animatori și dansatori care vor defila prin festival, precum și multe surprize.

Ceremonie oficială de deschidere va oferi fanilor de pe Cluj-Arena un show memorabil al DJ-ului care ocupă locul 4 în Top 100 DJ Mag, brazilianul Alok.

Măsuri de siguranță și reguli de acces

Pentru cele 4 zile și 4 nopți, organizatorii și autoritățile colaborează pentru a se asigura că toată lumea va fi în siguranță la cel mai mare eveniment din România. Mii de angajați ai Ministerului Administrației și Internelor, precum și efectivele Poliției Locale, dar și circa 800 de agenți de securitate privată vor fi prezente pe toată durata festivalului, asigurându-se că măsurile de siguranță sunt respectate de toți participanții la festivalul.

Harta festivalului UNTOLD 2023

Obiectele interzise sunt următoarele: droguri, alcool, sticle (inclusiv sticle de parfum sau deodorant), biberoane, umbrele, produse cosmetice inflamabile, rucsacuri sau borsete mai mari de 29 cm x 21 cm x 12 cm, conserve, artificii, lasere, spray-uri, cuțite, arme, obiecte contondente, bannere susținute de bețe, scaune, lanțuri, articole pirotehnice, mâncare sau băuturi, animale, aparate foto sau video profesionale, inclusiv orice tip de aparat DSLR sau cu obiective detașabile, orice tip de obiecte care pot răni.

Este permis accesul cu medicamente însoțite de prescripție medicală, insulină, picături pentru uz medical, spray inhalator pentru astm, doar dacă posesorii prezintă o scrisoare medicală sau orice alt document înlocuitor al acesteia și în cantitatea maximă recomandată zilnic.