După anunţul revenirii trupei americane Interpol, în cadrul celei de-a VII-a ediţii a festivalului Summer Well, alte patru trupe au fost confirmate, în premieră la Bucureşti, şi anume Birdy, The Kills, Metronomy şi Nothing But Thieves. Mai multe trupe urmează a fi anunţate în perioada următoare.

Cea de-a VII-a ediţie a festivalului Summer Well va avea loc, ca în fiecare an, în al doilea weekend al lunii august, pe 12 şi 13 august 2017, pe Domeniul Ştirbey din Buftea.

Încă de la prima ediţie, festivalul a devenit un loc de referinţă pentru iubitorii de muzică alternativă, iar anul acesta, pe scena de la Summer Well vor urca din nou nume cunoscute. Printre trupele care se vor afla pentru prima oară la Bucureşti se numără Birdy, The Kills, Metronomy şi Nothing But Thieves. Prima parte a line-up-ului este completată de Interpol. Paul Banks, Daniel Kessler şi Sam Fogarino se întorc după 6 ani la Summer Well, festivalul care poartă numele uneia dintre piesele lor.

Tânăra artista de origine britanică, Birdy, cântă încă de la vârsta de 12 ani, iar în 2011 s-a făcut remarcată prin intermediul unui cover al melodiei „Skinny Love”, a lui Bon Iver. Artista a lansat, până în prezent, două material discografice, „Birdy” (2011) și „Fire Within” (2013).

Duo-ul de alternative rock The Kills este format din vocalist Alison „VV” Mosshart și chitaristul Jamie „Hotel” Hince. Trupa s-a bucurat de o recunoaștere publică rapidă datorită popularității genului la începutul anilor 2000. De-a lungul celor aproape 17 ani de activitate, The Kills a lansat 5 albume de studio, printre care cel mai recent a fost lansat in 2016, „Ash & Ice”.

Metronomy abordează stilul electronic, încă din anul 1999. În mare parte, muzica Metronomy se bazează pe instrumental, dar recent au făcut o trecere spre electronic pop cu vocal. Trupa a lansat până în prezent 5 materiale discografice, cel mai recent, „Summer 08”, lansat în 1 iulie 2016.

Trupa britanică Nothing but Thieves s-a format în anul 2012, cu melodia „The Itch”. De atunci, britanicii s-au făcut remarcați rapid, cântând alături de George Ezra și Arcade Fire, dar și în deschiderea trupei Muse, în cadrul turneului „Drones”. Albumul lor de debut, „Nothing but Thieves”, a fost lansat în anul 2015.

Abonamentele pentru festivalul Summer Well 2017 sunt disponibile în Orange shop-uri şi în reţeaua Eventim sau online pe www.eventim.ro, la preţul early bird de 195 lei + taxe (210.6 lei), valabil până la 1 februarie 2017.

Summer Well este un festival Orange, organizat de Livada.