La 30 de ani de la înființare, Lordi va veni în România și va susține două concerte în țara noastră, pe 10 și 11 octombrie, la București și Cluj-Napoca. Fanii muzicii metal din România se vor putea bucura astfel de două concerte de cel mai înalt nivel.

Lordi a scris istorie în 2006 când a reușit să se impună la concursul muzical Eurovision. Finlandezii au cucerit Europa cu piesa „Hard Rock Hallelujah”, care le-a adus trofeul la Eurovision. Având în spate un stil heavy metal clasic, ce conține elemente de hard rock și chiar și power metal, Lordi are numeroși fani în Europa, mai ales că unele piese conțin și refren ușor de reținut, cu influențe din glam rock.

Trupa a fost înființată în 1992 de Mr. Lordi, solist, compozitor și creatorul costumelor care i-a făcut faimoși pe finlandezi. Lordi se remarcă prin show-ul complet pe care îl oferă în timpul concertelor: pe lângă costumele spectaculoase, trupa folosește și decoruri horror și efecte pirotehnice.

În ultimele trei decenii, Lordi a avut colaborări cu nume cunoscute precum Michael Monroe, Tony Kakko, Mark Slaughter, Udo Dirkschneider, Jay Jay French sau Dee Snider. De la înființare au fost mai multe schimbări în componența trupei, dar Mr. Lordi este activ încă din 1992, fiind singurul care a rămas.

Concertul de la București este programat pe 10 octombrie, la Club Quantic. Prețul unui bilet de acces general la presale este de 119 lei, urmând ca prețul să fie majorat apoi la 129 lei. Pe 11 octombrie, trupa va ajunge la Cluj-Napoca, unde va concerta în Form Space. Prețurile biletelor sunt aceleași precum cele de la București.

Pentru ce e cunoscută trupa Lordi?

Trupa Lordi a lansat până acum 17 albume de studio. Primul a apărut în 2002, la un deceniu de la înființarea trupei, cu numele Get Heavy. Ultimul a fost lansat în 2021, sub forma unei colecții ce a inclus șapte albume: Skelectric Dinosaur, Superflytrap, The Masterbeat from the Moon, Abusement Park, Humanimals, Abracadaver și Spooky Sextravaganza Spectacular.

Printre cele mai cunoscute melodii ale trupei se află Hard Rock Hallelujah, Blood Red Sandman, Not the Nicest Guy, Rock the Hell Outta You, The Riff, This is Heavy Metal, Devil is a Loser, Would You Love a Monsterman și Pet the Destroyer.

La fel ca alte trupe de metal, precum Guns N’Roses, Kiss ori Moterhead, Lordi are parte chiar și un joc ca la aparate dedicat – slotul Lordi de la compania Play’N Go, ce a fost lansat în martie 2022. Într-o atmosferă de concert, cu muzica de la Lordi pe fundal, jocul are o grafică de excepție, iar pe role apar chiar membrii trupei.

Lordi

Melodiile trupei pot fi auzite și pe coloana sonoră a filmului horror Saw, iar Lordi a avut și propria producție, denumită Dark Floors, ce a apărut în 2008. Mai mult, componenții trupei au fost și protagoniștii unor reviste de benzi desenate precum Monster Magazine, Alkupera, Verenjano și Verensininen.

Lordi mai este recunoscută și pentru faptul că își schimbă componența destul de des, iar printre foștii membri se află G-Stealer (bas), Magnum (bas), Kalma (bas), Enary (clape), Kita (tobe), Otus (tobe), Awa (clape), Ox (chitară bas) și Amen (chitară bas). În prezent, trupa este formată din Mr. Lordi, Hella, Mana, Hiisi și Kone.

Lordi este o trupă respectată în Finlanda, iar o piață din această țară a primit denumirea „Lordi”, în orașul Rovaniemi, imediat după triumful de la Eurovision. De asemenea, finlandezii au lansat și sucuri cu acest nume și a fost inaugurat și un restaurant cu tematică specială.