Acest eveniment a avut loc in data de 22 Nov 2014.
Vezi alte evenimente cu , , , , , , .
Vezi alte evenimente la din .

Vineri (21 noiembrie 2014) şi sâmbătă (22 noiembrie 2014), la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, se va desfăşura cea de-a şasea ediţie Transylvania Music Event. Evenimentul aduce la Cluj-Napoca artiştii care au definit muzica anilor ’90, alături de cei mai în vogă artişti de pe scena electro contemporană.

În prima seară Transylvania Music Event va avea loc o petrecere de şase ore cu Rudimental, Chicane şi Șuie Paparude, într-un show complet cu muzică, spectacole de lasere şi confetti. În a doua seară, marile nume ale scenei dance din anii ’90 vin la cel mai mare retro party LIVE din ţară, We love the 90s: SNAP!, Nana, Loona şi ICE MC. Peste 15.000 de persoane sunt aşteptate în cele două seri ale festivalului, primul care se va desfăşura în spaţiul generos al noii Săli Polivalente din Cluj-Napoca.

În 21 noiembrie, YOUTH PARTY, cea mai mare petrecere indoor pentru tineri a anului, îi are cap de afiş pe Rudimental, pentru prima oară în concert în România. Ei vor fi prezenţi la Cluj în formulă DJ Set (DJ, MC, Solist trompetă), formulă consacrată pentru Rudimental pentru cea mai mare parte a show-urilor pe care le susţin.

Chicane vine la Cluj la doar câteva zile după lansarea celui mai recent album, „The Sum of Its Parts”, programată pentru 16 noiembrie. Românii vor fi printre primii din Europa ce vor avea şansă să asculte live acest album. Şuie Paparude şi Golan completează primul show al Transylvania Music Event.

Atmosfera celor mai marcanţi ani din istoria recentă a României va fi recreată în cea de-a doua seară a festivalului. „We love the 90’s” este, în special, o provocare de a reasculta live hit-urile care au marcat o perioadă foarte bogată din punct de vedere muzical, cu o scenă dance într-o continuă transformare. La Cluj vor fi prezenţi SNAP!, Nana, Loona şi ICE MC.

Peste 10 milioane de albume vândute, asta înseamnă SNAP! Au creat o combinaţie unică de rap, hip hop şi dance care i-a menținut permanent în topurile anilor 90. „The Power” şi „Oops up”, „Rhythm is a Dancer” au vibrat în cluburile din întreaga lume mulţumită vocei speciale pe care solista Penny Ford o are.

ICE MC, adică Ian Campbell, e cel care ne-a adus hituri precum „Take away the colour”, „Think about the way” sau „It’s a rainy day”. Accentul jamaican şi ritmurile energice l-au evidenţiat ca un artist care poate mişca mulţimi, iar hiturile lui au urcat în topuri vreme de ani la rând.

NANA a cunoscut succesul în 1996 cu primul lui single solo, „Darkman”, propulsat în top 10 în clasamente din întreaga lume, realizare urmată de hituri precum „He’s Coming”, „Remember The Time” and „Lonely”. Originar din Ghana şi obligat să se mute în Germania în adolescenţă, fără să cunoască limba ţării, NANA şi-a găsit refugiul în muzică, pentru ceea ce avea să fie începutul unei cariere la nivel mondial.

În anii ’90, un party fără ritmuri latine era de neconceput. Iar tradiţia trebuie respectată, aşa că Loona va fi partea „exotică” a serii. Cunoscută în România pentru piesa „Bailando”, lansată în 1998, artista a avut, însă, foarte multe hit-uri europene. Artista de origine daneză nu a părăsit scena muzicală, ultimul ei single, „Brazil”, demonstrând că Loona are aceeaşi energie şi poftă de dans dintotdeauna.

Transylvania Music Event este unul din cele 10 evenimente prioritare ale municipiului Cluj-Napoca şi susține candidatura oraşului la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021, după succesul campaniei pentru titlul de Capitală a Tineretului în 2015.

Bilete Transylvania Music Event 2014

Biletele pentru ce-a de şasea ediţie Transylvania Music Event sunt disponibile online pe www.biletmaster.ro, www.myticket.ro şi www.bilete.ro. În Cluj, biletele pot fi cumpărate şi din: Iulius Mall, Casa de Cultură a Studenţilor  – Luni – Sâmbătă între orele orele 11:00-19:00, Hipermarketul Cora – Luni-Duminică între orele 12:00 – 20:00, Rehab College Bar, BigApple Bar, Caro Club, KingPin Shop, Magazinele Diverta, Oficiile Poştei Române şi Magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro şi în magazinele Germanos.

Pre-sale valabil până în 13 noiembrie:

Abonament: 60 lei
Youth Party – 50 lei
We love the 90’s Party – 25 lei

Pre-sale valabil din 13 noiembrie până în 20 noiembrie:

Abonament: 80 lei
Youth Party – 70 lei
We love the 90’s Party – 40 lei