Suntem la final de 2021, iar sezonul festivalurilor s-a încheiat pentru acest an, așa că este timpul să avansăm rapid spre 2022. Se anunță un sezon foarte bun pentru pasionații de muzică, distracție și voie bună.

Este bine să vă faceți planurile din timp pentru vara lui 2022, îmbinând călătoriile cu spectacolele și festivalurile. Imaginați-vă că stați relaxați pe iarbă undeva în Europa, ciocnind o bere cu prietenii sau accesând un casino online live, în timp ce ascultați trupa voastră preferată.

Vara în Europa înseamnă relaxare, călătorii, dansuri și petreceri la numeroase festivaluri magnifice organizate între lunile mai și septembrie. Am putea spune că există festivaluri pentru toate gusturile muzicale, pentru toți cei pasionați de această formă de relaxare și divertisment.

Special pentru voi, trecem în revistă cele mai mari festivaluri programate în Europa.

Tomorrowland

Fără nicio urmă de îndoială, Tomorrowland este cel mai mare festival de muzică electronică din Europa. Anual, adună peste 200 000 de oameni din 75 de țări. A ajuns un fenomen global, iar experiența Tomorrowland este neuitat.

Pentru 2022 s-au anunțat două weekend-uri de distracție și muzică bună. Tomorrowland 2022 va avea loc în zilele de 22-24 iulie și 29-31 iulie. Locul rămâne neschimbat: Boom, Belgia! Voi fi șaisprezece scene instalate pe o suprafață de 75 de hectare, scena principală întinzându-se pe 160 de metri pătrați și cântărind 138 de tone.

Parcul de recreere De Schorre este un loc magic. Organizatorii promit că vor aduce Reflecția iubirii către De Schorre, în 2022.

Sziget

Sziget este unul dintre cele mai mari festivaluri muzicale (multi-gen) și culturale, ce are loc în fiecare an, în luna august, pe insula Obuda din Budapesta. Acest festival a născut din prăbușirea Uniunii Sovietice și este organizat anual din 1993.

Insula Obuda este transformată într-un paradis muzical, care întâmpină peste 550 000 de oameni, pasionați de numeroase genuri de muzică. În anii trecuți, pe scena de la Sziget au urcat, printre alții, și Arctic Monkeys, Gorillaz, Kendrick Lamar, Muse și Rihanna.

Ceea ce face acest festival atât de special este pletora altor activități care completează muzica, cum ar fi scene de dans, cinematograf, teatru, spectacole de circ contemporan, evenimente sportive și chiar o plajă unde puteți face o baie în Dunăre.

Untold

Untold este cel mai mare festival de muzică electronică din România și unul dintre cele mai mari din Europa. Acesta se desfășoară în fiecare an pe Cluj Arena din Cluj Napoca.

Nu a existat un ținut mai magic în istoria omenirii, precum Transilvania. Retras de secole, înfășurat în mituri și legende, dar niciodată nu se dezvăluie pe deplin. Un univers latent pentru oameni, dar viu ca vântul prin frunze. În urmă cu câțiva ani, un puternic vrăjitor a deschis porțile transilvănene pentru prima dată, eliberându-și magia timp de patru zile și nopți tuturor celor care călătoresc pe acest pământ, de departe.

Așa a luat naștere legenda Untold, care va reapărea în fiecare an. Încă nu este stabilită data pentru 2022, dar sigur vrăjitorul pregătește un spectacol unic așa cum se întâmplă în fiecare an. În fiecare an, pentru acele patru zile și nopți, ținutul transilvănean, îmbogățit cu tot mai multă magie, își deschide porțile magice tuturor celor însetați să-i cunoască secretele.

Glastonbury

Fiind unul dintre cele mai longevive și mai renumite festivaluri din Marea Britanie, Glastonbury nu are nevoie de nicio prezentare! Deși vremea poate fi ploioasă, veți fi surprinși în mod plăcut de atmosfera vibrantă și de experiențele captivante! Festivalul este organizat cu regularitate în luna iunie. Așa că nu ezitați să-l luați în calcul pentru 2022.

Melt

Melt Festival este un faimos festival de muzică rock, electronică și pop, care este organizat anual pe impozantele terenuri din Ferropolis; un muzeu al mașinilor industriale titanice de la mijlocul secolului XX, situat chiar în afara Gräfenhainichen, Germania. Organizatorii au anunțat data următoarei ediții, ce va avea loc în perioada 10-12 iunie 2022. Pentru cine nu știe încă, Ferropolis se află la aproximativ 2 ore de Berlin.

Citeşte despre: