Muzica erei swing va fi promovată în România printr-un concert în premieră cu The World Famous Glenn Miller Orchestra, pe 11 martie 2017. Spectacolul va avea loc la Ateneul Român din Bucureşti şi face parte din cel mai nou turneu al grupului, „It’s Glenn Miller Time”.

Celebra orchestră va face înconjurul lumii timp de doi ani şi va readuce la viaţă armoniile muzicale din perioada anilor ’30-’40 în aproximativ 130 de ţări, inclusiv în România. Evenimentul de la Bucureşti este dedicat legendarului Glenn Miller şi tuturor pasionaţilor de muzică veche, indiferent de vârstă, care iubesc viaţa şi cultura americană din epoca maestrului de swing.

Astfel, atmosfera de epocă va fi pusă în scenă de către muzicienii din The World Famous Glenn Miller Orchestra, sub bagheta dirijorului Will Salden. Fiecare instrumentist şi vocalist din orchestră are un rol esenţial în interpretarea compoziţiilor swing, iar toţi artiştii împreună formează o unitate muzicală, care stă la baza întregului show.

Unul dintre cei mai talentaţi oameni de afaceri care a condus o orchestră de jazz, Glenn Miller, a fost cel mai bine vândut artist din perioada 1939-1943. Şef de orchestră, muzician, aranjor şi compozitor, Miller este considerat şi în zilele noastre o legendă a epocii swing şi unul dintre cei mai importanţi artişti din industria muzicala a tuturor timpurilor.

În 1935, deşi încă nu făcea parte dintr-o trupă oficială, Glenn Miller a început să înregistreze sub propriul nume. Trei ani mai târziu, ia naştere Glenn Miller Orchestra, care se axează pe muzică simplistă, cu aranjamente destul de clare, şi cu sonorităţi cât mai atrăgătoare pentru dansatori. Prin stilul său intuitiv şi original, Miller a obţinut rapid concerte şi transmisiuni la radio, plus un plus un succes comercial urias si vanzari record. „Dă publicului ce îşi doreşte şi va alerga spre tine”, spunea muzicianul de cele mai multe ori.

Până la moartea sa din 1944, Glenn Miller a înregistrat peste 20 de albume şi a lansat zeci de compoziţii, alături de orchestra sa. „In the Mood”, „American Patrol”, „Moonlight Serenade”, „Pennsylvania 6-5000”, „Chattanooga Choo Choo”, „A String of Pearls”, „At Last”, „(I’ve Got a Gal In) Kalamazoo”, „Tuxedo Junction”, „Elmer’s Tune” şi „Little Brown Jug” se numără printre cele mai importante compoziţii ale sale.

Bilete The World Famous Glenn Miller Orchestra la Ateneul Român din Bucureşti

Biletele pentru concertul The World Famous Glenn Miller Orchestra de la Ateneul Român din Bucureşti, de pe 23 martie 2017, pot fi achiziţionate începând de luni, la preţul de 450 lei.

Concertul The World Famous Glenn Miller Orchestra de la Bucureşti este un eveniment organizat de German Quality Entertainment.