velvet-condom

Vineri seara a fost deschiderea oficiala a Front-ului in The Ark care a inceput luna de concerte venite pe linie berlineza.

Nu au fost foarte multi oameni, dar cei care erau, stiau de ce se afla acolo. Ascultasera cel putin o data piese de la Velvet Condom si il urmarisera macar intr-o inregistrare pe Jemek Jemowit.

Seara a inceput cu Jemowit dansand in public. Da, el era in deschidere in mod normal. Si nu, nu au inceput direct cei de la Velvet Condom. De fapt, in loc de doua concerte, ne-am bucurat de trei.

Primii care au urcat pe scena au fost Mes Quins. Dupa ce au incalzit scena in Control pentru cei de la Noblesse Oblige, in mai putin de o ora au ajuns in The Ark sa faca ce stiu ei mai bine. Muzica electronica, versuri in engleza, franceza si germana, proiectii, foarte multa sexualitate si o lipsa totala de stil vestimentar pentru a o sustine, asa cum se descriu chiar ei. Am vazut pantaloni albastri de fas, imprimeuri si „PornStar” centrat pe piept. La fiecare concert reusesc sa surprinda. Pentru ca au curaj si pentru ca fiecare concert de-al lor este si un spectacol din punct de vedere vizual. Tocmai de aceea, publicul se simte foarte bine atunci cand baietii sunt pe scena.

A urmat Jemek Jemowit, care este un performer in adevaratul sens al cuvantului. Voce, instrumente, miscari, dans, vestimentatie, atitudine. Nu simteai in niciun moment ca ar avea nevoie de cineva alaturi. E foarte greu sa sustii un concert singur, dar Jemowit poate sa umple scena fara nicio problema. Electro si psychobilly, un gen ce combina punk rock-ul cu rock&roll, synthpop si rockabilly si care abordeaza subiecte considerate tabu, gen violenta, sexualitate, oroare.

Let’s have some fun, this beat is sick„, spune el pe pagina de myspace . „We did have fun, that beat was sick”, i-am transmite si noi acum.

Si am ajuns la cei de la Velvet Condom, care au stat in primele randuri inca de la inceput si s-au miscat pe muzica celor de la Mes Quins si a lui Jemek Jemowit. Velvet Condom inseamna Alice Von (voce, chitara, clape) si Oberst Panizza (programare, clape). Au inceput cu clasicul „Hello Budapest”, spus ironic, care a primit aplauze din public. Am ascultat un electro-pop cu rezonante triste si un shoegaze caracterizat de distorsiunile de chitara, efectele zgomotoase si uneori o voce indescifrabila.

Cei doi vorbesc despre muzica lor ca fiind interpretata de manechine moarte. Si daca te uitai la Panizza si din cand in cand la Alice Von, intelegeai exact de ce.

Daca acum a fost electro-pop, vinerea vitoare Berlinul ne trimite o trupa de rock alternativ, Myriad Creatures, pe care o intampinam cu The Amsterdams in deschidere. Sa vedem ce-i cu „The Right Way To Do Wrong”.

Articol : Roxana Niculae
Foto: Anna Pope