Tataee, unul dintre fondatorii formaţiei B.U.G. Mafia, este speaker la Mastering The Music Business (MMB), prima conferinţă internaţională dedicată exclusiv industriei muzicale din România, care va avea loc pe 16 şi 17 februarie 2016, la Hanul Gabroveni din Bucureşti.

„În anii ce au trecut”, aşa cum spun versurile unei melodii semnate de trupa B.U.G. Mafia, industria muzicală din România a evoluat mult. Schimbări majore au apărut şi în ceea ce priveşte activitatea artiştilor din mainstream, dar şi în rândul celor din underground.

Muzicienii au devenit din ce în ce mai preocupaţi de latura de business din muzică şi de modalităţile de a câştiga în mod direct atât din canalele proprii de Youtube şi magazine online, cât şi din contracte de imagine.

Conferinţa Mastering The Music Business  aduce laolaltă personalităţi din domeniul muzical românesc şi internaţional, de la producători, compozitori, artişti, specialişti în drept de proprietate intelectuală până la specialişti în online, marketing şi branding muzical.

Unul dintre aceşti speakeri este Vlad Irimia, cunoscut sub numele de scenă Tataee.

Vlad Irimia are o carieră de peste două decenii alături de B.U.G. Mafia şi a fost, pe rând, compozitor, textier, producător muzical, producător video, A&R, manager şi PR. Acesta a contribuit decisiv la succesul celor zece albume ale trupei B.U.G. Mafia şi a creat hituri şi pentru alţi artişti români cunoscuţi.

Tataee va vorbi despre rolul online-ului în cariera unui artist, despre cum a gândit brandul B.U.G. Mafia, despre consecvenţa în muzică şi în comunicare, precum şi despre cum se poate ajunge la aproape un milion şi jumatate de fani pe reţeaua de socializare Facebook şi la jumătate de milion de abonaţi pe canalul de YouTube, fără apariţii constante la radio şi TV, aducând, în acest sens, exemple din propria sa carieră.

„Modalităţile în care muzica este produsă şi consumată s-au schimbat şi diversificat mult în ultimii ani. Orice industrie este supusă evoluţiei, iar cea muzicală cu atât mai mult, pentru că merge mână în mână cu dezvoltarea IT. Ca muzician ar trebui să înveţi să sesizezi şi să utilizezi aceste schimbări spre beneficiul propriei cariere. Nu este suficient să fii talentat, trebuie să fii conectat la tendinţele de business în domeniu dacă vrei să reuşeşti”, a declarat Tataee.

Iniţiativa acestei conferinţe îi aparţine Ancăi Lupeş, „profesoara vedetelor”, cunoscută în industria muzicală şi datorită organizării unor concerte importante în România, precum cel susţinut de Michael Jackson în 1996, la Bucureşti.

Conferinţa Mastering The Music Business este organizata de Star Management , în colaborare cu ArCuB. Înscrierea la conferinţă se face pe site-ul oficial, iar taxa de participare este cuprinsă între 129 şi 169 euro, în funcţie de momentul înscrierii. Preţul de 129 euro este valabil până la 31 ianuarie 2015.