Pe 6 decembrie 2013 vor fi deschise porţile Bucharest Christmas Market, aflat pe espanada din Piaţa Universităţii şi care va fi gazda a nenumărate concerte, evenimente, dar şi a deja tradiţionalului Târg de Crăciun. În aceeaşi zi, de la ora 18:00, vor fi aprinse şi cele trei milioane de beculeţe care vor lumina Bucureştiul pe perioada Sărbătorilor de Iarnă.

Află mai multe detalii despre Bucharest Christmas Market 2013!

Mai bine de 23 de kilometri are traseul împodobit cu beculeţe şi decoraţiuni, iar aprinderea lor se va face o dată cu deschiderea oficială a Bucharest Christmas Market, ce este inclus printre cele mai importante târguri de acest fel din Europa, fiind membru al reţelei ChristmasMarkets. Ca şi anul trecut, Primarul Sorin Oprescu va fi cel ce va da startul festivităţilor.

Bucharest Christmas Market, inima Bucureştiului în perioada Sărbătorilor

Spaţiul împodobit cu 12 tone de cetina va avea un brad de 15 metri, decorat cu 2.000 de beculeţe, în apropierea căruia vor avea loc o mulţime de concerte şi spectacole. Scena va fi animată pe perioada evenimentului de grupuri de colindători, veniţi din toate zonele ţării, ansambluri populare recunoscute, dar şi de o mulţime de alţi muzicieni: Matilda Pascal Cojocariţa, Nicolae Furdui IancuDucu BertziVasile ŞeicaruLuminiţa AnghelCezar – The Voice of LoveAntractPaula Seling GrupLoraIrisProvincialii, Călin Geambaşu Band sau Loredana.

65 de căsuţe împodobite de sărbătoare şi pline de daruri şi bunătăţi îi vor aştepta pe vizitatorii târgului între 6 decembrie 2013 şi 5 ianuarie 2014. Astfel, în Piaţa Universităţii vor putea fi găsite pe perioada târgului: decoratiuni şi ornamente de iarna, obiecte tradiţionale şi produse de manufactură, icoane pe sticlă şi lemn, ţesături, precum şi produse specifice bucătăriei tradiţionale româneşti.

În plus, cei mici se vor putea întâlni cu personaje de basm, spiriduşi si, bineînteles, cu Moşului la Casa lui Moş Crăciun. Ca şi la ediţia precedentă, bucureştenii vor putea participa la Campania „Daruieşte, fii mai bun! Şi tu poţi fi Moş Crăciun” prin care se doreşte ajutorarea copiilor proveniţi din medii defavorizate. Donaţiile, constând în cărţi şi jucăii, se pot face din prima zi a târgului şi până pe 25 decembrie, la Casa lui Moş Crăciun, special amenajata în acest scop.

Programul complet al evenimentului este disponibil aici.