suzanne-vega5

Aseara, la Sala Palatului din Bucuresti, cantareata de muzica folk Suzanne Vega a sustinut primul sau concert in Romania.

A deschis show-ul cu piesa “Marlene on the wall”, melodie inspirata de un poster admirat de Suzanne deoarece o infatisa pe actrita si cantareata de origine germana Marlene Dietrich.

Cantareata americana a impresionat publicul roman prin vocea sa clara, impecabila si a multumit pentru aplauzele primite spunand “Mersi”.

A cantat la chitara alaturi de Mike Visceglia (la chitara bass) si de Gerry Leonard (la chitara electrica si acustica). Si-a pus palaria pe cap cand a interpretat melodia “Frank & Ava”, inspirata de casnicia celor doi artisti americani celebri: Ava Gardner (actrita) si Frank Sinatra (actor si cantaret).

“Mama mp3-ului”, cum a fost numita Suzanne Vega, a mai cantat “New York is a woman” – o piesa despre orasul in care traieste, “In Liverpool”, “The man who played God” – melodie inspirata de celebrul Picasso si a pastrat pentru final cele mai cunoscute melodii din discografia ei, “Luka” si “Tom’s Diner”.

“Luka” este cel mai cunoscut hit al artistei si singura melodie scrisa vreodata din perspectiva unui baietel abuzat. Spectatorii au aplaudat pe ritmul melodiei “Tom’s Diner”, continuand si dupa ce artista s-a retras de pe scena, facand-o astfel sa revina si sa mai cante inca doua melodii.

Suzanne Vega – Luka – Live Bucuresti

Mai multe clipuri de la concert aici.

In deschiderea concertului a cantat Ioan Gyuri Pascu, cunoscut pentru activitatea muzicala, dar si ca membru in grupul Divertis. Cantaretul roman a facut atmosfera prin stilul sau unic de a imbina umorul cu muzica si a fost acompaniat de prietenul sau Florin Stan la mandolina.

Minirecitalul a cuprins melodii mai vechi si mai noi, printre care “Viata la jumatate” – un cantec confesiune, “Tare-mi mai place” (de pe albumul “Jocul de-a joaca” din 2004) si “Corazon herido” – piesa conceputa pe vremea studentiei.

ioan-gyuri-pascu

Poze concert Suzanne Vega, Bucuresti, Sala Palatului, 16 iulie 2009

suzanne vega

suzanne vega

suzanne vega

suzanne vega