Şuie Paparude şi El Negro sunt cei mai noi artişti romani confirmaţi pentru SummerJam Fest 2010, festival care va avea loc la Păuleşti, din apropiere de Ploieşti, în perioada 2-4 iulie 2010.

Începând cu o formulă de 5 membri şi adoptând un stil alternative-new-wave, grupul Şuie Paparude s-a făcut destul de repede cunoscut, fiind considerat printre pionerii drum & bass-ului în România. În cei 17 de existenţă au lansat 7 albume, o mulţime de videoclipuri, dar formula în care activează a fost destul de schimbătoare. Single-ul „Pentru Inimi” câştigă premiul pentru cea mai bună piesă de club în cadrul Nights Awards. Poate una dintre cele mai mari realizari a acestora este faptul că în 2006 au fost invitaţi să cânte în deschiderea celor de la Depeche Mode în faţa a peste 40.000 de spectatori. În anul 2008 a fost lansat albumul „A fost odată…„, piesa cu acelaşi nume fiind un adevarat succes la acea vreme. După lansarea acestui album se încheie însă colaborarea între Michi, Dobrică şi Junkyard. Acesta fiind înlocuit de MC Bean, cunoscut mai ales pentru colaborarile cu Balnoz, L’orchestre de Roche şi Zuza Boys. În prezent băieţii lucrează la piese noi care vor putea fi ascultate şi la SummerJam Fest.

El Negro este una dintre cele mai apreciate formaţii de muzica reggae din România. Chiar dacă de-a lungul timpului atât stilul abordat cât şi membrii formaţiei s-au schimbat de mai multe ori, un pas important l-a constituit lansarea albumului „Antipanica” în anul 2008. Promovând acest nou stil muzical, concertele au început să se înmulţească şi muzica lor să fie apreciată de un număr din ce în ce mai mare de oameni din toate categoriile de vârstă şi mediile sociale. De aceea, recitalul lor de la SummerJam se anunţă unul care va face toată lumea să danseze şi să se simtă bine.

Printre artiştii străini confirmaţi până în prezent se numără: DJ Vadim, Ziggi, DJ Rafik, DJ Deekline, Million Dan, Sabac Red, Promoe, iar printre cei români se află Paraziţii, Zeppelin şi Specii.

Biletele pentru festival se găsesc în reţeaua Diverta atât din Bucureşti cât şi din ţară şi pe www.myticket.ro, preţul unui abonament pe 3 zile fiind de 100 RON (numai până pe data de 10 Iunie 2010).