Trupele Sirenia, The Silent Wedding, Zonaria, Nightrange şi Hatemode se alătură line-up-ului Maximum Rock Festival 2015, alături de Epica, Annihilator, Skalmold, Kistvaen, Harlott, Archer, Cap de Craniu, Gothic şi Crimena. Festivalul se va desfăşura în perioada 15-18 octombrie 2015 la Arenele Romane şi Club Colectiv din Bucureşti.

Sirenia este unul dintre „stâlpii” genului Symphonic Metal şi este o trupă foarte iubită de publicul din România. Originară din Norvegia, a fost întemeiată în 2001 de către Morten Veland, care a părăsit grupul Tristania din cauza unor diferenţe de viziune. Muzicianul este unul dintre cei mai importanţi artişti metal din Europa şi este cunoscut pentru abilităţile sale de compozitor, lucrând cu multe trupe importante pe acest segment.

Primul album Sirenia, „At Sixes and Sevens” apare în 2002 şi este foarte bine primit de critică. Urmează alte cinci lansări şi cucerirea pieţei din SUA unde Sirenia devine rapid un nume de referinţă pentru scena de metal simfonic. Pe 8 mai 2015, trupa a lansat materialul „The Seventh Life Path”. Albumul va fi prezentat oficial şi la Bucureşti, în cadrul concertului de la Maximum Rock Festival.

The Silent Wedding este o formatie de metal progresiv, cu influenţe power, originară din Atena, Grecia. Trupa a fost întemeiată în 2006 şi a lansat primul EP – „The Silent Wedding” – în 2008. Până acum, grupul a scos 3 materiale, cel mai recent fiind „Livin’ Experiments”, apărut în 2013. The Silent Wedding a împărţit scena cu nume ca Fates Warning, Firewind, Visions of Atlantis şi Threshold.

Zonaria este o trupă suedeză formată în 2002 al cărei stil muzical melodic death metal se regăseşte pe cele 3 albume de studio lansate, cel mai recent material „Arrival of the Red Sun”, apărut în iulie 2012 bucurându-se un feedback foarte bun din partea fanilor şi a criticilor de specialitate.

Nightrage o altă trupă adeptă a sonorităţilor melodic death metal a fost înfiinţată în Salonic, Grecia în 2000. Pe parcursul a 15 ani, formaţia a scos 5 albume de studio, al şaselea disc, intitulat „The Puritan” fiind în pregătire. Cunoscută pentru colaborările cu nume importante ale scenei de metal: Fotis Bernardo (Septic Flesh), Mikael Stanne (Dark Tranquillity), Tomas Lindberg (At The GateS), Tom Englund (Evergrey), Nightrage este considerată o trupă importantă pentru mişcarea death-metal europeană.

Hatemode este o formaţie românească de metal întemeiată în 2013 de către foşti membri Abigail, Lost, Rising Shadow, Interval, Reborn şi Erase, muzicieni bucureşteni cu vechime, foarte iubiţi de public. După câteva schimbări de componenţă, în 2014 trupa ajunge la formula actuală şi intră în studio pentru a înregistra un prim album.

Zonaria şi Nightrage vor concerta pe 15 octombrie 2015, iar Hatemode pe 18 octombrie 2015, în clubul Colectiv.

Maximum Rock Festival 2015 va avea loc între 15 şi 18 octombrie. Pe 15 şi 18 octombrie concertele vor fi găzduite de clubul Colectiv din Bucureşti, în timp ce pe 16 şi 17 octombrie 2015, fanii sunt aşteptaţi la Arenele Romane din Bucureşti.

Pe perioada evenimentului, iubitorii muzicii rock se vor putea bucura cu o serie de activităţi adiacente concertelor: expoziţii, târguri, happening-uri.

Concurs pentru cei care cumpără abonamente în avans

Cei care îşi achizitionează acum abonamente la Maximum Rock Festival 2015, dar şi cei care şi-au procurat până în acest moment abonamente au şansa să intre în posesia unuia dintre cele 10 abonamente duble puse la dispoziţie pentru editia din 2016 a Maximum Rock Festival.

Concurenţii sunt rugaţi să trimită un e-mail la concurs[at]maximumrock.ro în care să specifice: la subiect, MAXIMUM ROCK FESTIVAL 2016, iar în corpul e-mail-ului NUMELE complet şi CODUL DE BARE al biletului. Cei care şi-au procurat abonamentele prin Pay Pal sunt înscrişi automat în concurs. Câştigătorii vor fi desemnaţi la o data anunţată ulterior.

Bilete Maximum Rock Festival 2015

Biletele pentru cea de-a treia ediţie a evenimentului metal indoor al toamnei, Maximum Rock Festival, ce va avea loc în perioada 15-18 octombrie 2015, au fost puse în vânzare în reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro, la preţuri ce diferă în funcţie de perioada de achiziţie:

Preţ Categorie/Observaţii
89 lei primele 200 de bilete numai prin PayPal şi direct de la sediul Maximum Rock România
99 lei următoarele 250 de bilete cumpără bilete
110 lei următoarele 500 de bilete  cumpără bilete
125 lei restul biletelor  cumpără bilete
135 lei pentru biletele achiziţionate în perioada festivalului  cumpără bilete
250 lei bilete VIP* numai prin PayPal şi direct de la sediul Maximum Rock România

Numărul biletelor VIP este limitat la 30 de bucăţi şi includ meet & greet, afiş, pachet cu materiale promoţionale.

IMPORTANT: Preţul abonamentelor rămâne acelaşi pentru toate cele 4 zile de festival, în limita a 1500 de bucăţi.
Biletele şi abonamentele achiziţionate prin paypal vor fi ridicare în ziua evenimentului, de la punctul special amenajat la intrare, sau la cerere cu maxim 10 zile înainte de eveniment, pe baza unui act de identitate.