Sepultura, Death Angel, Three Days Grace şi Biohazard sunt headlinerii anunţaţi până în acest moment pentru ediţia din acest an a Rock Evolution Festival de la Oradea. Pe scena de la Tancodromul din Oradea li se vor alătura între 13 şi 15 iulie 2012: Altar, Nevergreen, Indefiance, Spiritual Ravishment şi mulţi alţii. 

Sepultura este una dintre trupele de seama ale rockului mondial. Cu o cariera de aproape 28 de ani, trupa fondată de fraţii Cavalera a fost unul dintre cei mai importanţi promotori ai metalului în anii ’80 – ’90. Stilul lor muzical contopeşte thrash metalul cu death metal, hardrock punk sau nu metal realizând un sound unic ce i-a consacrat în toată lumea.

Trupa a vândut peste 20 de milioane de albume în toată lume şi a fost recompensată cu nenumărate discuri de platină şi aur. Cel de-al patrulea concert în România al legendelor metalului brazilian va avea loc pe 15 iulie 2012, în ultima zi de Rock Evolution Festival.

Thrash metal în forma pură, asta vor aduce pe scena festivalului cei de la Death Angel. Trupa a luat fiinţă în urmă cu 30 de ani, însă şi-a lansat primul album oficial abia 5 ani mai târziu. Succesul nu a întârziat să apară, pentru formaţia din Statele Unite urmând turnee în toată lumea.

http://www.youtube.com/watch?v=amKO9aOe4lw

În 1991 trupa se destramă spre tristeţea fanilor, însă zece ani mai târziu se reuneşte pentru un concert caritabil. Reacţia de după recital îi face pe membrii trupei să decidă să revină pe scenă. Death Angel a lansat de atunci trei albume de studio şi a susţinut concerte pe scenele marilor festivaluri internaţionale.

Three Days Grace şi Biohazard live la Oradea

Canadienii de la Three Days Grace şi-au început drumul muzical sub denumirea Groundswell în 1992. Cinci ani mai târziu trupa rămânea doar cu trei dintre membrii originali şi se transforma în Three Days Grace. „(I Hate) Everything About You” a fost piesa cu care au obţinut un contract cu una dintre cele mai importante case de discuri ale lumii şi în 2003 îşi lansează albumul omonim.

Pentru Three Days Grace urmează alte două materiale discografice, turnee mondiale, albume vândute în nenumărate exemplare şi premii ca „Rock Artist of the Year” oferit de Billboard în 2007 sau nominalizări la Juno Awards sau People’s Choice.

Biohazard a fost una dintre primele trupe care a pus laolaltă elemente din hardcore punk, heavy metal şi hip hop. Deşi primele piese lansate de către trupă au avut versuri pe care anumiţi critici le-au considerat fasciste, membrii trupei aveau să recunoască mai târziu că a fost vorba de o schemă promoţională, din piesele ulterioare reieşind clar faptul că Biohazard dezaprobă rasismul. Deşi trupa a suferit schimbări de componenţă, albume ca ” Urban Discipline” sau „State of the World Address” s-au vândut în milioane de exemplare.

Rock Evolution Festival este la prima ediţie în această formulă şi îşi propune să se ridice la nivelul marilor festivaluri de acest gen. Pe lângă cele patru trupe menţionate mai sus până în acest moment au mai fost confirmate: Altar, Nevergreen, Indefiance, Spiritual Ravishment, Targ3t, Guerrillas, Psycho Symphony şi Krepuskul, urmând ca în perioada următoare organizatorii să adauge noi nume line-up-ului şi să ofere mai multe detalii despre preţurile biletelor şi abonamentelor.

Foto: www.sepultura.uol.com.br