Electric Castle Festival anunţă primul val de artişti care vor ajunge la Castelul Banffy din Bonţida, la cea de-a patra ediţie a festivalului, între 14 şi 17 iulie 2016. Organizatorii anunţă şi punerea în vânzare a unui număr de 3000 de abonamente la tarif early bird (219 lei), după ce primele 5000 au fost epuizate în maximum oră de la punerea în vânzare.

Rusko, Flux Pavilion, Enter Shikari, Matisyahu, Dub Pistols, Babylon Circus, DJ Marky, NU:TONE B2B Logistics, Congo Natty, Aba Shanti-I, Toddla T, LOUISAHHH!, Legowelt, Moomin sau Legowelt DJ Set sunt primii artiştii străini confirmaţi, urmând ca primele capete de afiş să fie anunţate în luna decembrie. Primii artişti români confirmaţi vin atât din zona rock, cât şi de pe scena electronică sau din hip hop: Alternosfera, Urma, Macanache şi DJ Shiver.

Rusko, un nume foarte dorit de publicul din România, va ajunge să-şi onoreze promisiunea făcută în urmă cu 2 ani când, din motive medicale, a trebuit să anuleze în ultimul moment, concertul programat la Castelul Banffy. Având studii muzicale solide în spate, Rusko este genul de DJ ce nu se teme să experimenteze şi în afara stilului care l-a consacrat şi tocmai asta face din show-urile lui evenimente muzicale speciale.

Joshua Steel aka Flux Pavilion nu a ratat niciun festival major, de la Glastonbury la Coachella, având peste 6 turnee americane şi europene la care a fost headliner. Cu un sound pe care îl declară ca fiind inspirat de muzica celor de la The Prodigy şi de Rusko, Flux Pavilion a colaborat cu nume foarte diverse din industria muzicală, de la Foreign Beggars la Jamiroquai. Walt Disney Company i-a cerut să remixeze tema din Star Wars Rebels.

Cu 4 albume lansate în cei 10 ani de carieră, Enter Shikari cred cu tărie în puterea mesajelor pe care le transmit prin piesele lor. Cel mai recent album al lor, „The Mindsweep” (2015), este considerat cel mai creativ şi complex.

Matisyahu, tânărul evreu hasidi, ultra orthodox şi rapper în acelaşi timp, ce şi-a înregistrat albumul de debut în aceeaşi perioadă ce se dedicase studiului intensiv al Torah. Ca apariţie pe scenă, Matisyahu nu mai e deloc evreul cu zulufi care i-a şocat pe americani la începuturile carierei, dar muzica sa, un amestec de reggae şi rap, a progresat foarte mult.

Din zona ska, Babylon Circus, cei 7 muzicieni care au convins publicul din lumea întreagă că acest gen sună foarte bine şi în franceză. Dub Pistols, trupa favorită a festivalului, a fost şi ea confirmată pentru ediţia de anul viitor.

Bilete şi abonamente Electric Castle Festival 2016

Biletele şi abonamentele pentru Electric Castle Festival 2016 au fost puse în vânzare la preţ Early Bird în reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ.

Categorie Preţ early bird
Acces general 219 lei cumpără abonamente
Acces VIP 689 lei cumpără abonamente
Regular Camping 69 lei cumpără camping
Premium Camping 99 lei cumpără camping

Electric Castle Festival este un eveniment Boiler Events.