UPDATE: DJ Rusko şi-a anulat prezenţa la Electric Castle Festival 2014.

Veşti bune pentru cei ce numără zilele până la a doua ediţie a festivalului Electric Castle: organizatorii au anunţat primul headliner, DJ Rusko, dar şi alţi nouă artişti ce vor urca pe scena festivalului, între 19-22 iunie 2014, la Castelul Banffy din Bonţida, judeţul Cluj: Kraak & Smaak, Delta Heavy, Subcarpaţi, Adam Freeland, The Correspondents, Fred V & Grafix, Arms and Sleepers şi Mungo’s Hi Fi.

Deşi are doar 28 de ani, britanicul Rusko a reuşit deja să se facă remarcat în întreaga lume cu viziunea sa asupra muzicii electronice, hit-ul său „Cockney Thug” fiind inclus într-o mulţime de DJ set-uri şi mixuri, printre colaborările sale numărându-se nume precum: Pete Tong, Switch, M.I.A. şi Santigold.

De asemenea, a urcat pe scenele celor mai mari festivaluri din lume, de la Ultra Music Festival, TomorrowWorld, Electric Daisy, Carnival şi Coachella la Lollapalooza, Melt! şi Good Vibrations, urmând ca în luna iunie să aibă primul spectacol din România.

Alături de Rusko, vor fi şi olandezii de la Kraak & Smaak, Oscar De Jong, Mark Kneppers şi Wim Plug, una dintre cele mai cunoscute trupe live de pe scena muzicii dance. Deşi trupa a avut numeroase concerte în România, băieţii vor veni pregătiţi cu cel mai nou material al lor, albumul „Chrome Waves”, lansat în luna octombrie.

Cu siguranţă fanii muzicii electronice sunt familiarizaţi cu numele Delta Heavy, un alt nume de pe line-up-ul Electric Castle 2014. Duo-ul britanic, compus din Ben Hall şi Simon Hames are la activ trei single-uri şi un album de debut ce s-a bucurat de un foarte mare succes, lansat în mai 2012. Show-ul Delta Heavy este cu siguranţă unul energic, combinând dubstep, drumstep, cu drum&bass şi electro.

Adam Freeland se bucură de o carieră de 17 ani, participând la cele mai importante festivaluri de profil, dar şi mixând în cele mai neconvenţionale cluburi din lume. Remixurile sale sunt printre cele mai căutate din industria underground, remix-ul melodiei Fever de la Sarah Vaughn aducându-I chiar şi o nominalizare Grammy.

Pentru că niciodată nu este prea mult electro, The Correspondents se alătură şi ei line-up-ului Electric Castle 2014, ziarul britanic The Telegraph desemnându-i una dintre cele mai reuşite spectacole din cadrul festivalului Glastonbury 2010.

O altă porţie de drum&bass va fi asigurată de Fred V & Grafix, care după piese precum One of These Days, Long Distance şi Room to Breathe, cu succes la public, au lansat recent remixuri după Emeli Sande – „Daddy” – şi Skepta – „Hold On”.

De asemenea, pe scenă va mai urca duo-ul American Arms and Sleepers, dar şi trupa Mungo’s Hi Fi, porţia de folclor românesc fiind asigurată, ca de obicei, de „manifestul cultural contemporan” Subcarpaţi.

Bilete la Electric Castle Festival 2014

Acum că line-up-ul este din ce în ce mai clar, fanii festivalului ar trebui să se grăbească să cumpere bilete la preţuri promoţionale, până în data de 20 decembrie.

Abonamentele la preţ redus pot fi achiziţionate de pe www.eventim.ro, din reţeaua Eventim, de la partenerii oficiali ai festivalului, dar şi cu ajutorul aplicaţiei mobile Electric Castle (disponibilă atât pe Android, cât şi pe iOS).

Tipuri de abonamente Promo Early Bird Presale Preţ normal
Perioada promoţie > 20.12 > 15.04 > 18.06 19.06
Abonament 19-22 iunie 145.80 lei 172.8 lei 205.2 lei 270 lei cumpără
Abonament + Camping 178.20 lei 205.2 lei 237.6 lei 302.4 lei cumpără
Camping 32.40 lei - - - cumpără

*preţurile includ toate taxele.