În perioada 19-22 aprilie 2012, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC) şi la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti are loc Rokolectiv Festival 2012. Festivalul, dedicat muzicii electronice şi artelor aferente genului, va prezenta un mix de performanţe live,   jocuri de lumini şi vizualizări de filme.

Rokolectiv Festival 2012 va debuta joi, 19 aprilie 2012, ora 20:00, la Universitatea Naţională de Muzică din Capitală, cu un concert de pian aparte, susţinut de Hauschka. Evenimentul va continua apoi cu prestaţia live a artistei de originine estoniană, Maria Minerva. Artista este cunoscută pentru prestaţiile ei vocale speciale.

De vineri, 20 aprilie 2012, de la ora 22:30, până la final, Rokolectiv Festival 2012 se mută la MNAC. Etajul 4 al muzeului va fi locul unde instalaţiile de lumini şi proiecţiile de filme vor putea fi vizionate de către public. Capul de afiş al acestei seri va fi Dixon, însă seara va fi completată şi de alţi artişti. Duo-ul britanic Disclosure va oferi un show de 2-step şi R&B-tronic. Anadolchioi va susţine prima sa prestaţie live, cu un proiect inspirat de euro-dance, turbo-folk şi juke. Herne, liderul Origami Sounds’s va prezenta top-notch set emoţional.

Seara de sâmbătă, de la ora 22:30, va fi rezervată pentru prestaţiile originale ale Batiscaf Radio set1000 names, The Miracles Club, Matias Aguayo Sillyconductor. Artiştii, sosiţi din Germania, Chile şi România vor purta publicul prezent printr-o călătorie a sunetelor, fiecare cu influenţele ţării sale de origine.

Duminica îi aduce la Rokolectiv Festival 2012 pe Scarlatti Goes Electro,  Koreless, Emika, DJ Rashad & DJ Spinn. Startul serii va fi dat de la ora 20:00. Fiecare din ei va încânta audienţa cu proiectele sale muzicale, diferite şi purtând amprenta personală. Printre artiştii care îşi vor prezenta instalaţiile de lumini în acest an la festival se numără Nik Novak şi Michel şi André Décosterd. Creaţiile lor, Panzer şi  Cycloid-E vor impresiona prin grandoare şi creativitate.

Bilete Rokolectiv Festival 2012

Organizatorii Rokolectiv Festival 2012 de la MNAC din Bucureşti, pun la dispoziţia publicului doar abonamente, valabile pe întreaga perioadă de desfăşurare a evenimentului. Acestea se pot achiziţiona la preţul de 70 de lei, din reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro.

Cumpara bilet