Cei pasionați nu doar de ascultarea muzicii, ci și de crearea sau mixarea ei probabil că au auzit deja la laptopul creat de Republic of Gamers și personalizat de DJ-ul Alan Walker. Dar și o bună parte din ceilalți se vor declara impresionați după ce se vor fi jucat un pic cu ingeniosul ROG Zephyrus G14 Alan Walker Edition. De unde asocierea? Alan Walker e un reputat DJ și creator de muzică electronică norvegian, interesat și de domenii precum gaming-ul, fiind autorul coloanei sonore pentru popularul joc Fortnite.

ROG Zephyrus G14 s-a dovedit un uriaș succes în 2020, fiind votat cel mai bun laptop de gaming al anului de mai multe publicații de specialitate. În mod natural, echipa ROG și-a dorit o extindere a gamei de produse și accesul la noi categorii de public, motiv pentru care s-a asociat cu celebrul designer de modă cyberpunk „Acronym” și a colaborat cu skater-ul Nyjah Huston. Dar cum mulți dintre utilizatorii produselor ROG sunt și fani ai muzicii electronice, compania a căutat un ambasador al mărcii și pentru industria muzicii electronice.

Astfel, în 2019 ROG a semnat o colaborare cu celebrul DJ și creator de muzică Alan Walker, care a fost foarte încântat să colaboreze. Walker s-a dovedit o pereche perfectă pentru ROG, cu stilul său vestimentar cyberpunk unic și videoclipurile sale.  De aceea, în 2020 ROG a creat un G14 personalizat doar pentru el, Walker alegând fiecare detaliu, de la culoarea tastaturii până la semnătura sa de pe plăcuța de identificare. De  îndată ce Walker a împărtășit poze cu acest G14 personalizat cu fanii săi, reacțiile au fost copleșitoare, iar ROG a fost asaltată cu întrebări despre unde se poate cumpăra unul. De aceea, ROG a decis să creeze o nouă ediție a laptopului G14 Alan Walker, disponibilă deja în România.

Design atractiv în stil electro/cyberpunk

Accentele de culoare albastră și nuanțele subtile de gri conferă ediției G14 Alan Walker Edition un aspect electro/cyberpunk foarte cool. De asemenea, laptopul vine cu patru animații noi pentru cele 1.215 de mini-LED-uri ale AniMe Matrix. Denumirea exclusivă a culorii, Spectre Blue, a fost inspirată de piesa „The Spectre” a celebrului DJ Alan Walker.

ROG Zephyrus G14 Alan Walker Edition

2021 G14 Alan Walker Edition are o nouă placă de identificare, două centuri din material textil, dintre care una reflectă lumina în întuneric și un design foarte elegant al tastelor, cu 3 culori exclusive de capace de taste, albastre și gri, alese de Alan Walker. În plus, capacele tastelor A și W  au fost personalizate cu logo-ul Alan Walker.

Alte elemente personalizate ale acestui laptop sunt touchpad-ul, care are un nou model îndrăzneț de linii diagonale inspirat de modelele egalizatoarelor muzicale, precum și animația de boot, care prezintă logo-ul Alan Walker cu un efect sonor personalizat creat chiar de el.

În cutia lui G14 AW Edition vei mai găsi câteva surprize, ROG oferindu-ți și o husă personalizată ROG AW pentru laptop, precum și o șapcă de baseball și șosete create de echipa lor de design ROG Slash împreună cu Alan Walker.

Specificații solide pentru orice scenariu de utilizare

Cu 8 nuclee și 16 fire de execuție, procesorul mobil AMD Ryzen™ 9 5900HSeste făcut pentru multitasking. Acesta funcționează cu o putere susținută de până la 35 W atunci când placa grafică este activă și de 75 W de unul singur. Adaptat la laptopurile din seria Zephyrus, acest procesor generează mai puțină căldură, permițând performanțe superioare într-o carcasă atât de compactă. Cu până la 16GB de memorie DDR4-3200 dual-channel, ROG Zephyrus G14 trece cu brio prin sarcinile de multitasking de zi cu zi. Această memorie RAM excepțional de rapidă are lățimea de bandă necesară pentru a face față fără probleme studiului simultan, streaming-ului și navigării pe internet, cu performanțe generale și eficiență energetică mai mari decât la generațiile anterioare.

ROG Zephyrus G14 Alan Walker Edition

Placa grafică NVIDIA GeForce RTX™ 3050Ti, bazată pe arhitectura revoluționară Ampere, permite redarea de efecte de iluminare uimitor de realiste, de la umbre schimbătoare la reflexii naturale, care permit o imersiune și mai profundă în jocurile de ultimă generație.

Ecran superb, excelent pentru multimedia și jocuri

Panoul WQHD de 120 Hz combină ratele de reîmprospătare ridicate cu o rezoluție mare și o gamă de culori DCI-P3 de calitate profesională, pe care le redă cu o acuratețe validată Pantone®. De asemenea, suportă Adaptive-Sync, care sincronizează afișajul și GPU pentru a elimina tearing-ul și pentru a face ca gameplay-ul să fie mai fluid.  Panoul de tip IPS are unghiuri largi de vizualizare și acoperă 100 % din spațiul de culoare sRGB. Este încadrat de margini excepțional de subțiri, creând un raport ecran/corp de 85%, care face ca acest ecran să pară mai mare și mai captivant, indiferent de ceea ce creezi, urmărești sau joci.

Ingeniozitate în materie de funcționalitate

Probabil că mulți se vor mira sau chiar vor face diverse glume pe seama ta când vor vedea că ții după tine ambalajul original. Dar vor rămâne cu siguranță muți, atunci când vei conecta ambalajul la laptop cu ajutorul unui cablu USB Type-C și le vei mixa câteva dintre creațiile tale recente din domeniul muzicii electronice și nu numai.

ROG Zephyrus G14 Alan Walker Edition

O astfel de întorsătură neașteptată este posibilă grație ambalajului ingenios, care se poate transforma pe loc într-un deck cu care vei deveni un adevărat DJ. Realizat din acril acoperit cu o cerneală conductivă specială, ambalajul vine cu o funcție exclusivă încorporată: ROG REMIX, care prinde viață imediat ce este conectată la laptop printr-un cablu Type-C. Cu ajutorul software-ului ROG Remix, poți atinge zonele conductoare pentru a declanșa până la 18 efecte diferite și scurte clipuri animate create de celebrul DJ Alan Walker. Poți începe să remixezi imediat cu piesa sa de succes „Sorry” – sau fii creativ remixând propriile tale melodii preferate.

Sunet deosebit de captivant

Sunetul multidimensional aduce o mai mare profunzime și direcționare pentru o gamă largă de experiențe audio și poate oferi chiar un avantaj competitiv în jocuri. În Zephyrus G14, tehnologia Dolby Atmos îmbunătățește imersiunea spațială cu un sunet surround virtual atât pentru căști, cât și pentru difuzoare.  Algoritmii Dolby sunt, de asemenea, optimizați pentru a maximiza intensitatea și fidelitatea pentru difuzoarele integrate din G14. Două tweetere poziționate deasupra tastaturii lansează sunetele de înaltă frecvență direct către tine, în timp ce cele două woofere de sub ele oferă un bas profund amplificat de designul ErgoLift. Această configurație cu patru difuzoare oferă un sunet perfect echilibrat pe tot spectrul. Volumul este de 2,85 ori mai puternic și poate fi mărit în filme, muzică și jocuri fără a pierde claritatea sau detaliile.

ROG Zephyrus G14 Alan Walker Edition

Specificațiile laptopului ROG Zephyrus G14 Alan Walker Edition

 • Procesor: AMD Ryzen 9-5900HS
 • Placă video: NVIDIA GeForce RTX 3050Ti
 • Ecran: IPS QHD 120Hz, 100% DCI-P3, 300 niți
 • Memorie: 16 GB DDR4 la 3200 Mhz (un slot upgradabil)
 • Stocare: M.2 NVMe PCIe3.0 1 TB SSD
 • Porturi I/O: 1 x USB3.2 Gen2 Type-C™ cu DisplayPort™ 1.4 și PD, 1 x USB3.2 Gen2 Type-C™, 2x USB3.2 Gen1 Type-A, 1x HDMI 2.0b, 1 x Audio combo jack, 1x Kensington Lock
 • Audio: 2 boxe 2,5 W cu tehnologie Smart AMP, 2 tweetere 0,7 W
 • Baterie: 76 Wh
 • Adaptor: 180W
 • Greutate: 1,7 kg (cu AniMe Matrix)
 • Grosime: 17,9 mm (cu AniMe Matrix)
 • AniMe Matrix: 1.215 LED-uri (Spectre Blue)
Citeşte despre: ,